avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somera poate beneficia de indemnizatia de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somera poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului

DE AZI SUNT SOMERA ,VOI BENEFICIA DE ALOCATIA DE INGRIJIRE A COPILULUI DACA PLANUIESC SA RAMAN INSARCINATA DE LUNA ACEASTA ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:22, 16 Martie 2010
1. In somaj fiind, puteti sa beneficiati si de cioncediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani.
2. Mai mult, in aceste cazuri se intrerupe si suspenda somajul si se reia, de unde a ramas, dupa expirarea CCC.
MULTUMESC MULT=D>!!!
Buna am si eu o intrebare la dumneavoastra, sunt somera in acte de la 1.11.2009 si am ramas insarcinata intre timp acum sunt in 2 luni insarcinata, somajul mi se termina pe 1.08 si as ramne descoperita vreo 2 luni , as vrea sa stiu ce asa putea face ca sa beneficiez de indemnizatie de crestere copil, ma pot angaja fictiv la vreo prietena sai platesc cas in cele ultime 2 luni de sarcina e legal asa ceva, astept raspunsul dumneavoastar va multumesc
1.Puteti sa faceti si cum spuneti dvs., cu prietena.
2. Cel mai bine ar fi insa sa luati concediu medical in timp ce sunteti in somaj si astfel se prelungeste somajul cu perioada de concediu medical.
3. Apoi puteti sa intrati, din somaj, in concediu de maternitate si apoi in CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pt mame teglaslevente teglaslevente Buna ziua ! La locul meu de munca s-au facut disponibilizari si din nefericire si eu am ramas fara loc de munca dar cu somaj. Vreau sa va intreb daca raman ... (vezi toată discuția)
Daca pot obtine indemnizatia pt copil ca somer danaiuby danaiuby nu stiu cum sa incep e cam greu cazul:sunt in somaj din 31.10.2009 pana in 31.07.2010 adica 9 luni. sunt insarcinata in 2 luni si ar trebui sa nasc c-am prin ... (vezi toată discuția)
Referitor concediu prenatal n_adriana82 n_adriana82 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica insarcinata in 31 de saptamani si am fost la medicul de familie pentru a-mi lua concediu prenatal. Precizez ca sunt somera, ... (vezi toată discuția)