avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnete munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnete munca

Modalitate de predare a carnetelor de4 munca titularilor
Cel mai recent răspuns: Bora Irina , utilizator 08:26, 13 Februarie 2011
- In ce priveşte carnetele de muncă aflate în evidenţa I.T.M., acestea, se vor
închide şi certifica, după care , pe bază de proces- verbal se vor preda agenţilor
economici , care la rândul lor le vor preda salariaţilor , astfel încât acţiunea să se termine la data de 01.06.2011. ªi în acest caz, I.T.M. , va începe acţiunea de predare a carnetelor de muncă pe bază de programare, care va fi anunţată în timp util.

Conform OUG 148/2008:


"Art. 296. - (1) Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.

(2) După data abrogării Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu posedă carnet de muncă, de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogării Decretului nr. 92/1976, cu modificările ulterioare, se vor soluţiona potrivit dispoziţiilor acestui act normativ.

(3) Angajatorii care păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor în mod eşalonat, până la data de 30 iunie 2011, pe bază de proces-verbal individual de predare-primire.

(4) Inspectoratele teritoriale de muncă ce deţin carnetele de muncă ale salariaţilor le vor elibera până la data prevăzută la alin. (3), în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei şi egalităţii de şanse."

2. La articolul 298, alineatul (3) va avea următorul cuprins:

"(3) Pe data de 1 ianuarie 2011 se abrogă dispoziţiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, publicat în Buletinul Oficial, Partea I, nr. 37 din 26 aprilie 1976, cu modificările ulterioare."


Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil
Am carnetele de munca vizate de ITM. Ma interesa: procedeul de predare al CM titularilor ( tabel cu toti salariatii sa individual) si daca conducatorul unitatii semneaya acest PV, cate exemplare si unde se pastreaya sau fiecare face cum crede...
Am gasit un model
Proces verbal de predare-primire carnete de munca


S.C. ……………………… S.R.L. (S.A.)

str. ……………………………. nr. … AVIZAT,

Localitate ………………., judet/sector …………… Sef Serviciu Personal



nr. … din data de ……………

……………………..
PROCES-VERBAL

de predare-primire carnete de munca





Încheiat astazi data …………………………. în baza prevederilor Art. 6 alin. (3) din Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de munca



Între Dl./Dna. .............................................. care preda si Dl./Dna. ............................................... care primeste un numar de .... (.............................................. ) carnete de munca ale salariatilor S.C. ................................................................... S.R.L. (S.A.), dupa cum urmeaza:

Nr. crt. Numele salariatului Serie si numar carnet de munca





Am predat, Am primit,



.............................................. ..............................................

(nume si prenume) (nume si prenume)

.............................................. ..............................................

(functie) (functie)

.............................................. ..............................................

(semnatura) (semnatura)


sursa:[ link extern ]



#-o Eu sunt S.C. si vreau sa predau carnetele de munca titularilor nu la ITM. Au fost deja la ITM si sunt vizate.
1. Faceti un tabel cu urmatoarele coloane: Nr.crt., Numele si prenumele, CNP, Seria si nr. carnetului de munca, Data primiri, Semnatura de primire.
2. Pe acest tabel inscrieti toti salariatii cu carnet de munca si le predati, sub semnatura, atunci cand se prezinta sa le ia.
3. Acest tabel nu trebuie semnat de angajator dar trebuie pastrat in arhiva comp. R.U. pentru a putea justifica oricand ca s-au predat carnetele de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Model pv predare carnete de munca salariatilor maiamaria maiamaria buna ziua. M-ar interesa un model de PV de predare a Carnetelor de Munca,salariatilor, dupa \"Abrogarea Carnetului de Munca,si Certificarea ITM-ului. Un model ... (vezi toată discuția)
Carnete de munca handaricimarin handaricimarin SE MAI FAC CARNETE DE MUNCA?CARE ESTE POZITIA MINISTERULUI MUNCII FATA DE ACEST SUBIECT?EU AM AFLAT DE LA ITM CA NU SE MAI TIPARESC,SI CA ORICUM,DE LA 1 ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca Dinush Dinush Daca nu am carnet de munca, mi se poate elibera o adeverinta de la ITM cu veniturile cumulate? daca imi cumpar un carnet de munca imi poate si trece ... (vezi toată discuția)