platesc pensie de intretinere la un copil major fara sa continuie studiile,am facut cerere de stoparea platii la intreprinderea unde sunt angajat si nu am primit nici un raspuns ,oprindu-mi in continuare.ce pot face .va multumesc anticipat
Daca angajatorul refuza sistarea popririi pensiei este necesar sa formulati o actiune de sistare a pensiei pe rolul instantei, actiune in care copilul major va fi figura in calitate de parat.
Dreptul la pensie in favoarea minorului inceteaza de drept la varsta majoratului conform hotararii prin care acestuia i-a fost stabilita pensia.
Pensia dupa implinirea varstei de 18 ani poate fi stabilita din nou pe calea unei alte hotarari doar daca majorul se afla in continuarea studiilor, ori in cazul dvs. majorul nu mai continua studiile, deci in acest caz angajatorul va popreste salariul fara a avea o hotarare in baza careia sa se poata continua proprirea.
Angajati avocat.
Pensie alimentara!
artemisdm
Buna ziua, am o rugaminte. Care sunt pasii de urmat pentru intreruperea pensiei alimentare la copilul ajuns la 18 ani, aflat in custodia mamei si care nu mai ... (vezi toată discuția)