avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea din concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea din concediu de maternitate

Lucrez la un spital si trebuie sa ma intorc din concediu de maternitate in curand.Am aflat de la cineva ca pe postul care eram este cineva cu contract de munca pe perioada determinata, dar eu va trebui sa dau concurs cu acea persoana, si apoi se va hotari cine ramane, eu sau acea persoana. Mai mult, pana la data concursului poate sa ma trimita pe alt post.Mentionez ca sunt economista si am aflat ca vor sa ma trimita pe post de gestionar la magazia spitalului. Este adevarat, se poate intampla asa? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:45, 12 Februarie 2011
1. Din Legea 202/2002:
Art.10...
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere şi ingrijire a copilului în varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul în timpul absentei.
2. Asadar nu se poate ca de pe post de economist sa va treaca pe post de magazioner.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic lauraionelia lauraionelia sunt in CIC pana la 2 ani si am ramas insarcinata iar. In luna oct tb sa ma intorc la munca, dar intre timp mi-au spus ca nu ma mai primesc ca mi-au ocupat ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din concediu crestere copil ContSters239798 ContSters239798 Buna ziua, Imi puteti spune va rog care este legea/articolul in care se precizeaza ca la intoarcerea din concediul crestere copil salariata isi reia ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc CROSETEL CROSETEL Am o nedumerire. In cadrul biroului de contabilitate sunt 3 angajate , toate pe postul de economist dar cu atributii diferite. Una dintre ele a intrat in ... (vezi toată discuția)