avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Detinere soft fara licenta
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Detinere soft fara licenta

As vrea sa stiu daca detinerea de soft fara licenta, descarcat de pe internet este pedepsita si care sunt riscurile la care ma expun sau doar daca folosesc efectiv asemenea softuri. Am un mic birou de arhitectura si un fost angajat ma ameninta de ceva timp ca ma denunta la politie.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:47, 12 Februarie 2011
Daca este free este ok, daca nu la un control da o sa luati amenda.
Legal e infractiune, cf legii 8/1996 privind dreptul de autor

Art. 139^9
Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amenda de la 10.000 lei (RON) la 40.000 lei (RON) reproducerea neautorizata pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator in oricare dintre urmatoarele modalitati: instalare, stocare, rulare sau executare, afisare ori transmitere in retea interna.

Cumparati-va licentele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control licentiere soft apateanu apateanu Situatie ipotetica: La un control la punctul de lucru sunt prezente mai multe dispozitive (fixe sau/si mobile) care ruleaza diferite softuri (open ... (vezi toată discuția)
Licente software agentie publicitate? tiroid tiroid Buna ziua, De ceva timp ma ocup de o agentie de publicitate mica 4-5 angajati dintre care unii lucreaza part time. Recent ne-am mutat cu biroul intr-o ... (vezi toată discuția)
Folosirea unui soft nelicentiat muscaa muscaa Buna ziua, Care sunt riscurile la care ma supun atunci cand folosesc un soft nelicentiat?? (de exemplu o platforma de forum IPB,vBulletin etc. ) ? (vezi toată discuția)