avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt Calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt Calificat

am fost cu un coleg...si am deschis cu cheia 4 dacii si am luat ceva de prin ele..
alalteri seara el sa dus sa isi ia stergatoare singur si lau prins...ma bagat si pe mine
acum sa zis ca se face dosar ca nu avem antecedente...si doar amenda administrativa
Intrebarea e...ca ne`au luat amprentele...si au zis ca in caz ca se mai gaseste ceva din urma vor fii doua dosare...se poate asta?
Costa ceva ca sa ia politia amprente dupa masini?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:43, 16 Februarie 2011
Da, poate fi 4; ca ai spart 4 dacii,,, Ca pentru fiecare parte vatamata se va face cate un dosar si la pronuntarea hotararii de condamnare se va tine cont de concursul de infractiuni,,,Cu plata,,se va pune in sarcina inculpatului, toate cheltuielile ocazionate cu cercetarea si urmarirea penala si apoi cheltuielile cu cercetarea judecatoreasca,,,
Nu era mai cinstit sa mergi la munca,, decat sa spargi masini???????..
ba era...dar prostia..e prostie
da dar bunurile din alea 4 au fost returnate
si ca aici cu astia 4 dacii se face decat un dosar nu 4
Nici nu poate fi vorba despre amenda administrativa este vorba despre furt calificat ,cu circumstante agravante-art.208-209,lit.a(doua sau mai multe persoane),lit.e(loc public),lit.g(in timpul noptii),care va aduce pedepse cu inchisoarea de la 3 ani la 15 ani.
Daca se dovedeste si existenta unei intelelegeri prealabile in vederea savarsirii acestei infractiuni,va poate fi retinuta si asocierea pentru savarsirea de infractiuni,prev.de art.323 c.pen,care are aceleasi limite de pedeapsa(3 la 15 ani).
Orice activitate care implica strangerea de probe stiintifice,in cazul dvs,amprente,are un cost si este adaugata la cheltuielile judiciare catre stat.
Daca aveti noroc,,daca veti recunoaste toti faptele la cercetari si in instanta,pedeapsa va fi micsorata cu 1/3 din cuantumul ei,conform art.320 ind.1 c.pr.pen.
Cu ceva noroc ,daca sunteti infractori primari,se poate discuta despre o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen
mie mi sa zis ca cazier 3 ani si amenda administrativa....pe acest dosar
doar daca se mai gasesc din urma si se face alt dosar at e mai rau ...
Nici eu nu cred ca veti primi o amenda administrativa.
Din ce ziceti pare sa fie vorba de o condamnare de 3 ani cu suspendare.
Adica nu veti ajunge la inchisoare decat daca mai furati...

Alte discuții în legătură

Dosar penal pt furt calificat din hypermarket misterangel misterangel buna ziua,am si eu o mare problema...eu cu prietena mea am fost recent intr-un hypermarket din oras,unde am facut niste cumparaturi,dar printre altele am ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Firsteman Firsteman buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)