avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... DEDUCTIBILITATE CHELTUIELI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

DEDUCTIBILITATE CHELTUIELI

As dori sa aflu daca impozitul pe salarii (evidentiat in statul de plata) este o cheltuiala deductibila pentru angajator.
Multzumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: starcopit , utilizator 13:59, 15 Februarie 2011
Da reprezinta o cheltuiala deductibila in intregime.
Ar avea si o justificare in codul fiscal? gen: cheltuieli cu salarii personal?
Norme cod fiscal
Art. 58
123. Contribuţiile obligatorii reprezentând cheltuieli deductibile aferente veniturilor din salarii se determină conform reglementărilor legale în materie.
Apreciez ca ati intrat in dialog cu mine si va multzumesc, dar..........
De unde reiese ca impozitul pe salarii este cheltuiala deductibila?
Impozitul pe veniturile din salarii se vireaza la Bugetul de Stat, pe cand Contributiile obligatorii la BASS? Deci contributiile obligatorii sunt diferite de impozitul pe veniturile din salarii!!!
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
starcopit, utilizator
Cod fiscal:
ART. 58

Termen de plată a impozitului

Plătitorii de salarii şi de venituri asimilate salariilor au obligaţia de a calcula şi de a reţine impozitul aferent veniturilor fiecărei luni la data efectuării plăţii acestor venituri, precum şi de a-l vira la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri
Norme metodologice:
Art. 58
122. Impozitul calculat şi reţinut lunar se virează la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri.
123. Contribuţiile obligatorii reprezentând cheltuieli deductibile aferente veniturilor din salarii se determină conform reglementărilor legale în materie.

Ce v-am postat e din normele de aplicare a impozitului pe salarii.

Alte discuții în legătură

Cesiune drepturi de autor - presa scrisa artist.romania artist.romania care sunt impozitele ce trebuiesc platite atit de cesionar cit si de cedent catre bugetul de stat - si in baza carei legi? (vezi toată discuția)
Contributii sanatate MINPOP MINPOP Buna ziua , Am urmatoarea situatie. Sunt salariat cu norma intreaga ( 8 ore / zi ) .Pentru veniturile realizate institutia imi retine si vireaza ... (vezi toată discuția)
Plata contributii salariati katleen katleen buna ziua, as dori si eu sa stiu daca contriibutiile salariatilor catre stat se platesc lunar su pot fi platite si trimestrial. eu am platit pana acum la 3 ... (vezi toată discuția)