avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... DEDUCTIBILITATE CHELTUIELI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

DEDUCTIBILITATE CHELTUIELI

As dori sa aflu daca impozitul pe salarii (evidentiat in statul de plata) este o cheltuiala deductibila pentru angajator.
Multzumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: starcopit , utilizator 13:59, 15 Februarie 2011
Impozitul pe salarii nu este o cheltuiala a angajatorului. Obligat la plata impozitului pe salarii este angajatul, angajatorul are obligatia de a retine si vira acest impozit.

Cheltuiala pt angajator este salarul brut (bineinteles deductibila), din care retine CAS Angajat, somaj angajat, impozit salar, CASS angajat si la vireaza (aceste contributii sint obligatii ale angajatilor pe care angajatorul numai le retine si vireaza).

De aici rezulta ca impozitul pe salar, ca o componenta a salariului brut, este o "cheltuiala deductibila".
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
t.simona, utilizator
Multzumesc mult t.simona pentru un excelent raspuns si foarte la obiect!
Este raspunsul pe care-l asteptam!
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
starcopit, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune drepturi de autor - presa scrisa artist.romania artist.romania care sunt impozitele ce trebuiesc platite atit de cesionar cit si de cedent catre bugetul de stat - si in baza carei legi? (vezi toată discuția)
Contributii sanatate MINPOP MINPOP Buna ziua , Am urmatoarea situatie. Sunt salariat cu norma intreaga ( 8 ore / zi ) .Pentru veniturile realizate institutia imi retine si vireaza ... (vezi toată discuția)
Plata contributii salariati katleen katleen buna ziua, as dori si eu sa stiu daca contriibutiile salariatilor catre stat se platesc lunar su pot fi platite si trimestrial. eu am platit pana acum la 3 ... (vezi toată discuția)