avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor

Oameni buni, ajutati-ma !

Am o casa la Slanic Moldova pe care am inregistrat-o ca pensiune, dar care nu merge cine stie ce deloc. Au venit niste politisti la mine de acolo sa-mi spuna ca de ce nu am sistem de securitate legal la o centrala si alta enormitati din astea. Eu le-am explicat ca toate bunurile pe care pot sa mi le fure din casa nu depasesc 2-300 lei in timp ce un abonament la o firma de securitate e 4-500 lei / luna.

Raspunsul lor ? Mi-au dat amenda 1 000 de lei !! Fara avertisment, fara nimic ! Am consestat in justitie, unde au redus de la 1 000 lei la avertisment. Am crezut ca treaba e buna (am fost fraier si nu am facut recurs ca sa anuleze de tot amenda), dar dupa cateva luni iarasi m-au sunat de la politie sa ma prezint la ei in legatura cu sistemul meu de securitate de la casa. Le-am explicat ca eu locuiesc la 90 km distanta, mi-e greu sa vin si ca o sa vin cand o sa pot.

Dupa inca doua saptamani mi-au trimis o citatie in copie (nu are nicio semnatura in original, a fost trimisa pe fax cine stie unde, care mi-a adus-o mie, dar cineva a semnat de primire din partea mea) sa ma prezint in 3 zile la ei. Interesant e ca intre timp am luat varsat de vant de la fiica-mea deci n-am putut sa ajung. Dupa 3 zile de cand trebuie sa fiu la ei, mi-au venit doua procese verbale de contraventie, unul de 100 lei ca n-am fost la citatia lor (la motivul citatiei era trecut discutii despre sistemul de securitate) si unul de avertisment pe sistemul de securitate.

Acum urmeaza sa fac din nou plangeri contraventionale pe cele doua procese verbale, pe cel cu amenda de 100 lei pe motive medicale si pe cel de avertisment pentru lipsa de motivatie (in legea in care se prevede ca orice firma trebuie sa aiba mi scrie nicaieri ca e obligatoriu sa am sisteme nu stiu de care ci spune ca pot sa-mi asigur si paza cum cred eu).

Frica mea e ca astia-s pusi pe capul meu. Am inteles ca firma de securitate care opereaza in Slanic Moldova (singura) apartine chiar unui politist sau, ma rog, al unui apropiat de politist.

Ce pot sa fac ? Credeti ca am vreun temei pentru o plangere administrativa sau chiar penala (eu ma simt hartuit) impotriva politistului care ma tot sicaneaza ? Faptul ca nu am trimis inainte de termen (care era f scurt, eu eram deja bolnav) adeverinta ca sunt bolnav poate sa ma coste ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
ContSters126538, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters126538 , utilizator 21:22, 15 Februarie 2011
Citatia trebuie sa aiba semnatura si stamplila. Nu va opreste nimeni sa mergeti in audienta la sefii lui de la judet. Este posibila si o plangere penala dar trebuie sa probati un eventual abuz in serviciu.
semnatura si stampila in original ? In Cpp se prevede ca poate fi trimisa citatia si telegrafic dar nu stiu exact citatia asta dupa ce lege e facuta ...
Mergeti in instanta si faceti dovada cu actul medical,,,dar solicitati cheltuieli de judecata,,ca in felul asta poate sefii lui ii va da un avertisment. Daca va mai sicaneaza, faceti plangere impotriva lui,,dar sa aveti probe ca exista un interes material din partea politistului sa cumparati echipamentul respectiv de alarmare..
Pot sa ma leg de faptul ca citatia nu era semnata si stampilata in original ?
totusi, citatiile de catre politie in baza carei legi se fac ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie politie dupa o altercatie verbala cu un politist crlbxl crlbxl Buna ziua, Ieri, seara ma aflam intr-un bar, care ii apartine fratelui meu. Vorbeam la tejghea, cu fata care era de tura...La un moment dat, a intrat in bar ... (vezi toată discuția)
Amendã circulaþie rutierã Monica0721 Monica0721 Bună ziua. În data de 10 iunie am găsit un echipaj de poliţie lângă maşină. Poliţistul care mi-a cerut actele mi-a spus că am parcat într-o zonă ... (vezi toată discuția)
Calomnie? marcus68 marcus68 Sunt chemat la postul de politie printr-o reclamatie facuta de o vecina senila, precum ca i-am furat ceva din gradina...Locuiesc in oras si acolo am o ... (vezi toată discuția)