avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

Buna ziua . As avea cateva intrebari, sper sa ma puteti ajuta.
1.am depus o contestatie la executare si suspendare a executarii, am si avut deja 2 termene de judecata dar de fiecare data s-a amanat deoarece din partea lor( creditor) nu s-a prezentat nimeni. Imi puteti spune va rog oare care ar putea fi motivele ptr. care nu se prezinta, si pana cand se poate trage de un proces pe motivul ca nu se prezinta .
2.In schimb de la executor am primit o citatie sa ne prezentam ptr. a stabili impreuna valoarea bunurilor. Odata ce am depus o contestatie la executare si suspendare a executari, nu se opreste demararea executarii ?
Cel mai recent răspuns: Eugen Huruba , Executor judecatoresc 20:30, 12 Mai 2008
Si ce trebuie sa contina aceasta ordonanta presedintiala.
Urmatorul termen e in 20 mai.
Scrii si tu:
Subsemnatul X...domiciliat in....in calitate de contestator in dosarul nr....prin prezenta promovez OP pentru ca, fara citarea partilor sa dispuneti in contradictoriu cu Z suspendarea provizorie a executarii silite inceputa in dosarul nr.....al BEJ...., pana la solutionarea cererii de suspendare formulata in cadrul contestatiei la executare.

Motivare:
In fapt: Este un caz urgent, continuarea executarii silite incepute in dosarul nr...al BEJ..duce la efectuarea unuor acte de executare abuzive si nelegale, incalcand disp. privitoare la executarea silite....Si explici instantei in ce consta urgenta si necesitatea suspendarii executarii silite.
Mai spui ca executarea silita inceputa de BEJ....in dosarul nr:...este de natura sa-ti creeze tie si familiei tale prejudicii care nu vor putea fi recuperate....si sa apreciati ca suspendarea executarii silite pana la solutionarea cererii de suspendare formulate in cadrul contestatiei la executare este intemeiata.
In drept: Prev. art.581 cpc....O semnezi...o datezi...timbrezi legal....
Succes!
Va multumesc mult de tot.
Ar fi bine sa scoti un certificat de grefa din dosarul contestatiei la executare si sa il depui odata cu cererea de ordonanta presedintiala! Se obtine de la aceeasi instanta, se face cerere, se achita taxa de timbru si se depune cu un timbru judiciar.

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita stelian67 stelian67 am o problema in care solicit ajutor: Am o actiune de validare a popriri in mina tertului admisa in apel impotriva careia s-a formulat recurs la curtea de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii silite claudia.popa claudia.popa Pe calea ordonantei presedintiale am obtinut o hotarire irevocabila referitoare la suspendarea executarii silite.Am cerut si in contestatia la executare-capat ... (vezi toată discuția)