avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendarea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

suspendarea executarii silite

Pe calea ordonantei presedintiale am obtinut o hotarire irevocabila referitoare la suspendarea executarii silite.Am cerut si in contestatia la executare-capat de cerere separat-suspendarea executarii pana la solutionarea definitiva si irevocabila ,iar instanta s-a pronuntat separat si favorabil in incheierea de sedinta si care putea fi atacata cu recurs in 15 zile.Nu s-a facut recurs, iar pe fond contestatia la executare a fost respinsa sec neprecizand decat ca respinge actiunea si ca hotararea poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare. Executorul considera ca s-a respins in totalitate iar recursul nu suspenda executarea si incheierera de sedinta pe 403 c.proc. civ. e anulata. Executarea este sau nu suspendata pana la solutionarea recursului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 08:31, 18 Februarie 2009
Nu, ai avut executarea silita suspendata numai pana la pronuntare. Daca contestatia la executare a fost respinsa, executarea silita nu mai este suspendata in baza acelei incheieri. In recurs trebuie sa faci o noua cerere de suspendare...sau, asteapta un alt act de executare silita..o noua cerere de suspendare provizorie ...o noua contestatie la executare.
claudia.popa a scris:

Pe calea ordonantei presedintiale am obtinut o hotarire irevocabila referitoare la suspendarea executarii silite.Am cerut si in contestatia la executare-capat de cerere separat-suspendarea executarii pana la solutionarea definitiva si irevocabila ,iar instanta s-a pronuntat separat si favorabil in incheierea de sedinta si care putea fi atacata cu recurs in 15 zile.Nu s-a facut recurs, iar pe fond contestatia la executare a fost respinsa sec neprecizand decat ca respinge actiunea si ca hotararea poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare. Executorul considera ca s-a respins in totalitate iar recursul nu suspenda executarea si incheierera de sedinta pe 403 c.proc. civ. e anulata. Executarea este sau nu suspendata pana la solutionarea recursului?

Stimata doamna, din mesajul dvs. rezulta ca ati solicitat si obtinut suspendarea executarii atat pe calea ordonantei presedintiale cat printr-un capat de cerere separat, in cadrul judecarii fondului. Nu inteleg de ce era nevoie de doua, sa le spun "suspendari".
Va rog frumos sa precizati daca ati promovat recurs impotriva hotararii pronuntate in contestatie la executare si ce au dispus instantele prin cele incheieri de sedinta, respectiv pana cand au hotarat ca este suspendata executarea?
Gabriela Pintea a scris:

Nu inteleg de ce era nevoie de doua, sa le spun "suspendari".

Da' chiar, de ce?;)
Simplu ..stimata d-na..consilier!
Fiindca sunt suspendari diferite. Si ele sunt doua la numar: una provizorie, care se cerere si se pronunta pana la judecarea cererii formulate in cadrul contestatiei la executare si...evident, a doua, care se cere si se pronunta in cadrul contestatie ca un capat distinct de cerere.

Gabriela Paduraru a scris:

Gabriela Pintea a scris:

Nu inteleg de ce era nevoie de doua, sa le spun "suspendari".

Da' chiar, de ce?;)
Simplu ..stimata d-na..consilier!
Fiindca sunt suspendari diferite. Si ele sunt doua la numar: una provizorie, care se cerere si se pronunta pana la judecarea cererii formulate in cadrul contestatiei la executare si...evident, a doua, care se cere si se pronunta in cadrul contestatie ca un capat distinct de cerere.

Multumesc, dar incercam sa aflu mai multe.
Mai multe la modul general despre suspendarea executarii silite???? Cu siguranta nu justitiabilul iti va spune!
Suspendarea executarii silite se pronunta doar in calea de judecata in care te afli, si doar pana la pronuntarea in acea cale.
Daca contestatorul a recurat sau nu acea sentinta..tot nu ajuta cu nimic vis a vis de suspendarea ex.silite obtinuta la fond.
In recurs se poate cere si obtine o noua suspendare, numai dupa regulile statornicite in aceasta cale.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare JohnJohn JohnJohn Buna seara! A fost inceputa executarea silita prin poprire cont pt un debit (25500 lei). Este vorba de executarea unei sentinte definitive pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare hecla hecla Buna ziua . As avea cateva intrebari, sper sa ma puteti ajuta. 1.am depus o contestatie la executare si suspendare a executarii, am si avut deja 2 termene de ... (vezi toată discuția)