Pe calea ordonantei presedintiale am obtinut o hotarire irevocabila referitoare la suspendarea executarii silite.Am cerut si in contestatia la executare-capat de cerere separat-suspendarea executarii pana la solutionarea definitiva si irevocabila ,iar instanta s-a pronuntat separat si favorabil in incheierea de sedinta si care putea fi atacata cu recurs in 15 zile.Nu s-a facut recurs, iar pe fond contestatia la executare a fost respinsa sec neprecizand decat ca respinge actiunea si ca hotararea poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare. Executorul considera ca s-a respins in totalitate iar recursul nu suspenda executarea si incheierera de sedinta pe 403 c.proc. civ. e anulata. Executarea este sau nu suspendata pana la solutionarea recursului?
revin si arat ;am facut recurs.intre timp am primit o publicatie de comunicare cu o noua licitatie;am cerut suspendarea pe calea ordonantei presedintiale. la termen judecatorul m-a trimis sa platesc cautiune iar ulterior,judele m-a pus insa sa platesc taxa judiciara de timbru la valoare;am luat banii de la cec si am platit. ne-am judecat, insa mi s-a respins cererea ca inandmisibila .fac recurs si sper sa-mi recuperez taxa macar sau CUM O RECUPEREZ !?am facut si contestatie la executare care are termen peste cateva zile dar e acelasi jude si probabil voi piede,deci nu ma prezint.ORICUM LICITATIA TREBUIA SA AIBA LOC IERI ,DAR AM PLATIT APROAPE TOT CU PISTOLUL LA TAMPLA.executorul BANCAR a facut publicatia de vanzare in ziua cand a primit hot de la fond´(parca erau acolo 15 zile nu?)azi am fost sa retrag cautiunea si judecatoarea mi- a zambit ;NU SE POATE PANA LA O HOT DEFINITIVA SI IREVOCABILA-DECI AM SUSPENDAREA VALIDA ! O INCHEIERE DE SEDINTA E MAI TARE CA O HOT DE FOND?IN CE TARA TRAIM?DACA NU E SUSPENDATA ATUNCI DE CE NU POT RIDICA BANII?multumesc pt tot si astept urgent solutii/raspunsuri...
Cum este bine sa te comporti cand ai intalnirea pt. suspendarea provizorie? Vine si cel care te executa? Am lipsit la primul termen, la al doilea sper sa nu fie suparati. Daca sunt mari erori in contabilitate, falsuri, gainarii se poate obtine anularea actului de executare? Suma nu corespunde...daca mi s-au refuzat banii de mai multe ori, oare ii voi convinge ca "nu ma fac vinovata de plata unor penalizari?" Am mai primit raspuns la aceasta intrebare, dar ma lupt cu niste sacali. Cred ca intru in programul "sa-i luam casa". daca am cerut sa se supuna la vot daca se accepta sa platesc sau nu si nu au fost lasati sa voteze... ca asa a zis expertul (platit...la oficial de mine?!) Daca am inregistrarea episodului (eu vreau sa nu mi se reproseze ca am spus altceva!) pot sa fac o transcriere si sa o prezint? Ce parere aveti, are dreptul solutii pentru toate aceste probleme?
Suspendarea provizorie, a executarii silite de obicei se judeca fara citarea partilor, intrun termen f scurt.
Daca ai fost citata du-te si sustineti cauza, insista sa arati urgenta acestei cereri de suspendare provizorie (arata ca daca instanta nu va suspenda de urgenta executarea silita vei fi vatamata intrun drept al tau, vei suferi o paguba iminenta si care nu sa va mai putea repara...). Nu te judeci cu executorul judecatoresc in contestatia la executare (cat si in cererea de suspendare provizorie a executarii silite) ci doar cu cealalata parte din executarea silita. Partile in judecarea contestatiei la executare sunt> creditorul, debitorul si terii interesati (vatamati), dar in niciun caz executorul jud. care nu are calitate proc. pasiva.
Ia sa o luam noi usor, pe rand, cronologic...sa intelegem care este de fapt problema.
1. Din ce provine titlul executoriu : hotarare judecatoreasca, contract de imprumut bancar, din ce exact si la ce ai fost obligata prin acest titlu.
2. Care-i baiul cu actele de executare silita? Ce consideri tu ca nu a facut bine executorul judecatoresc si ai avea motiv sa faci contestatie la executare.
3. Care este suma stabilita prin titlul executoriu si care este suma ceruta de executor prin Somatia de plata?
4. Daca ai contestat suma, sper ca ai facut contestatie in termen de 15 zile de la primirea ei.
Inceraca sa dai un minim de informatii, expuse clar, pentru a primi un raspuns care sa te ajute, nu sa te incurce.