avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendarea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

suspendarea executarii silite

Pe calea ordonantei presedintiale am obtinut o hotarire irevocabila referitoare la suspendarea executarii silite.Am cerut si in contestatia la executare-capat de cerere separat-suspendarea executarii pana la solutionarea definitiva si irevocabila ,iar instanta s-a pronuntat separat si favorabil in incheierea de sedinta si care putea fi atacata cu recurs in 15 zile.Nu s-a facut recurs, iar pe fond contestatia la executare a fost respinsa sec neprecizand decat ca respinge actiunea si ca hotararea poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare. Executorul considera ca s-a respins in totalitate iar recursul nu suspenda executarea si incheierera de sedinta pe 403 c.proc. civ. e anulata. Executarea este sau nu suspendata pana la solutionarea recursului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 08:31, 18 Februarie 2009
:offtopic:
1. Din punct de vedere legal, teorie juridica preda doar cel care atributii in acest sens.
2. Adresarea fara a utiliza pronumele personal de politete arata cat de "mare" este respectul fata de cei cu care intrati in contact si, implicit, fata de dvs.
3. Doamna, dumneavoastra doar va multumisem in mod civilizat.
4. Punct!
1. Din pdv al ..bunului simt: cand o persoana vorbeste despre o speta legata de executarea silita , ar trebui sa stii ca in executarea silita nu ai timp de facut speculatii...de dat sfaturi pe langa lege sau..adaugand la lege!
In rest: no comment!
Nu ti-am citit postarile anterioare....fiindca nu am niciun motiv sa o fac dupa felul in care ai postat aici, dar...in executarea silita ai multe de invatat!
Imi pare rau ca timpul nu-mi mai permite sa intru asa des pe avocatnet...sa-ti explic cum sta treaba cu...foarte multe in executarea silita.

4. O fi la tine punct! La mine tot timpul se termina cu..semnul exclamarii!

Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2009
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Stimata doamna Gabriela Paduraru, va multumesc pentru ca indirect, citind aceste pretioase detalii, ma bucur si eu, cu toate ca nu am deschis acest subiect, ma bucur deci, de timpul pe care cu generozitate ni-l oferiti. Inca o data! Eu va sunt recunoscatoare si, poate ca asa este in viata...post nubila, phoebus.
Trebuie sa formulati recurs cerand suspendarea executarii ( motivat) si o noua cerere de suspendare pe calea ordonantei presedintiale.

Pentru colegele mele, mai putina patima, mai mult ajutor pentru toata lumea.
Nimeni nu este perfect si nimeni nu "da cartonase rosii" pe aici.

Opiniile pertinente dublate de bun simt, vor fi apreciate ca atare.
Opiniile pertinente dar vadit malitioase ar trebui evitate.
Modestia este caracteristica omului inteligent.Aratati-va profesionalismul cu inteligenta si modestie. Veti avea de castigat respectul celor din jur.
NU vreau sa tin o lectie de morala si totusi o fac intrucat m-a deranjat schimbul de replici si, va rog, Dna Paduraru, chiar daca aveti dreptate, nu sunteti ...indreptatita sa o faceti pe un ton condescendent.

Nu uitati ca discutiile pe acest forum nu constituie consultanta juridica.
Incercam sa avem un schimb de pareri intr-o maniera constructiva.

A gresi este omeneste si a intreba este o posibilitate creata de forum. Acelasi lucru se intampla si cu "a raspunde".
Astept cu interes opinii pertinente dublate de bun simt.

DOCENDO DISCIMUS.( invatand pe altii, invatam si noi)

av. Ileana Schwarz
ileana a scris:

Trebuie sa formulati recurs cerand suspendarea executarii ( motivat) si o noua cerere de suspendare pe calea ordonantei presedintiale.

Dumnezeule Mare...de unde le scoti?????
In calea recursului, suspendarea executarii silite este clar prev. si ....odata respinsa contestatia pe fond, acea suspendare acordata de instanta de executare nu mai are efect. Se va face o noua cerere de suspendare cf. prev statornicite de cpc pentru judecarea recursului, dar in niciun caz pe calea OP !
Dupa modificarea cpc, suspendarea provizorie a executarii silite se acorda in baza unei cereri separate introdusa odata cu cererea privind contestatia la executare, apoi ca un capat distinct de cerere in contestatie, iar instanta se pronunta doar prin Incheiere !

Da, poate ca sunt rea, patimasa..etc...dar nu vorbesc pe langa lege...si nici nu adaug la lege.

In rest este.....poveste!

PS: Accept orice critica, atentionare..etc. samd..legata de postarile mele pe forum, de ton..de..orice, DOAR daca vin din partea unui moderator al acestui site!

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare JohnJohn JohnJohn Buna seara! A fost inceputa executarea silita prin poprire cont pt un debit (25500 lei). Este vorba de executarea unei sentinte definitive pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare hecla hecla Buna ziua . As avea cateva intrebari, sper sa ma puteti ajuta. 1.am depus o contestatie la executare si suspendare a executarii, am si avut deja 2 termene de ... (vezi toată discuția)