avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor de 16 ani poate calatori singur in strainatate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor de 16 ani poate calatori singur in strainatate?

buna ,
poate calatorii singur in stainatate un minor de 16 ani? Problema mea este cred destul de des intalnita . Ambii parinti sunt plecati la munca in strainatate ,copilul ramas in Romania . Intrebare: In perioada vacantelor ,minorul de 16 ani poate calatorii singur in strainatate ,pentru a merge in vizita la parinti si pentru a se intoarce in Romania pentru anul scolar ? Minorul are si buletin si pasaport .Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:22, 10 Iunie 2011
Ce varsta aveti?
17 ani.peste 2 luni fac 18.
Pana la varsta de 18 ani numai in conditiile aratate de mine mai sus , deci insotit de o alta persoana majora ( cu mentiunile aratate) si pasaport iar dupa 18 ani nu mai aveti nevoie de nici o alta formalitate ci doar de cartea de identitate pentru a calatori in Franta.
Buna ziua .
am 15 ani si urmeaza sa plec in tabara in grecia cu un insotitor din cadrul scolii insa doar mama este in romania , tatal meu este in italia si nu stiu cum sa procedez pentru a imi da tata procura , va rog sa imi raspundeti
multumesc frumos
@nadiaa
Tatal dvs. poate sa faca procura la consulatul roman din Italia, si sa vi-o trimita prin posta, in original. Trimitet-i datele insotitorului, perioada si locatia exacta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire blondutza-mada blondutza-mada Sunt o fata de 16 ani , locuiesc cu mama, mama e divortata, iar tata este plecat America. Prin divortul parintilor mei am ramas incredintata mamei. As dori sa ... (vezi toată discuția)
As dori sa pot aduce fratele in strainatate dar este minor melinda24 melinda24 buna seara!as dori sa stiu ce trebuie sa fac in legatura cu actele pentru un minor de 16 ani fratele meu care este in romania iar eu in italia,aceest lucru lam ... (vezi toată discuția)
Minor de 14 ani pleaca neinsotit in ue omisomis omisomis Care este procedura pe care trebuie sa o indeplinesc astfel incat copilul meu, minor 14 ani impliniti (pasaport individual valabil), sa poata pleca pentru o ... (vezi toată discuția)