avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie tribunal - permis retinut 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie tribunal - permis retinut 30 de zile

Mi-a fost suspendat permisul ptr 30 de zile pentru neacordare prioritate trecere pietoni. O gaselta! In fine, am contestat pe procesul verbal. Mi s-a spus ca exista inregistrare video (nu am inteles daca pe masina de politie, ori camere video in intersectie, Bucuresti).
Daca pierd procesul in justitie, se dubleaza durata suspendarii permisului, ori ramine aceeasi, de 30 de zile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:28, 12 Februarie 2011
daca nu predati de buna-voie permisul dupa pronuntare, mai primiti inca 30 de zile de suspendare, daca il predati in termenul legal dupa judecarea procesului in fond nu se dubleaza perioada de suspendare.
Nu se dubleaza perioada de 30 de zile daca formulati plangerea impotriva procesului verbal de contraventie.
Aveti insa obligatia ca in situatia in care plangerea dvs. va fi respinsa sa predati permisul de conducere in termen de 15 zile de la pronuntarea sentintei instantei de fond, aceasta fiind definitiva si irevocabila de la data pronuntarii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis matealecs85 matealecs85 Buna ziua, Am si eu o nelamurire/ intrebare. In cursul zilei de azi mergeam cu autovehicolul pe bld Timisoara dinspre intersectia cu strada Moinesti spre ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si amenda otilia13 otilia13 Buna seara! Ieri pe la ora patru dupa masa cand aglomeratia si haosul in trafic a fost foarte mare am fost urmarita si oprita de o masina de politie, motivul ... (vezi toată discuția)
Prelungire suspendare permis cu 30 de zile uditza uditza Pe scurt: Acum un an mi s-a suspendat permisul pentru o presupusa (si eronata) neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Am depus contestatie la ... (vezi toată discuția)