avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Durata transfer dosar de la Judecatorie la Instanta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Durata transfer dosar de la Judecatorie la Instanta imediat superioara

Are cineva idee despre DURATA unui transfer de dosar de la o judecatorie de sector la tribunalul Bucuresti?:O
Exista "sansa" ca un la astfel de transfer sa se FACA DOSARUL UITAT (pe baza de o spagutza data de parati, etc) ?
Ca reclamant mi se comunica intrarea in arhiva sau trebuie sa "dau binete" tot la 3-4 zile la arhiva? #-o
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:54, 13 Februarie 2011
Dosarul nu se uita pe drum.
De ajns ajunge dar e posibil sa aveti termen in...2012...
Termenul in care trebuie transmis dosarul nu este prevazut in nicio lege. Asa ca... Rabdare si tutun...
Puteti incerca sa formulati o cerere adresata Tribunalui prin care sa le solicitati citarea la domiciliu (si mentionati adresa de citare), dar asta doar asa... si doar in cazul in care dosarul a fost deja trimis la Tribunal.
Ca sa nu va deplasati saptamanal la arhiva, puteti intra pe portalul Tribunalului Bucuresti si sa cautati dosarul dumneavoastra. Este suficient sa tastati numele uneia dintre parti si va gaseste dosarul daca se afla in Tribunal. Atentie, nu folositi numarul de dosar de la judecatorie. La Trinunal, la inregistrare va primi un alt numar.
Intr-o caz similar dumneavoastra, Tribunalul si judecatoria din orasul meu s-au sesizat cu privire la existenta unui conflict negativ de competenta: adica niciuna, nicialta nu stia cine este competent sa ne solutioneze actiunea, in conditiile in care legea impunea ca de la data sesizarii instantei competente (si am sesizat-o pe cea competenta), actiunea trebuia solutionata in 90 zile. In fina, pentru solutionarea conflictului negativ de competenta, dosarul trebuia trimis la Curtea de Apel. De la data la care Tribunalul a constatat existenta conflictului negativ de competenta si pana la trimiterea dosarului la Curte au trecut 114 zile. :((
Asa ca... Rabdare si tutun
Nu exista "sansa " ca un dosar in care a fost declarata o cale de atac sa fie uitat.
Nu exista un termen prevazut de lege in care sa se faca transferul de la o instanta la alta, insa dosarul va ramane obligatoriu la instanta de fond pana la expirarea caii de atac.
Ulterior va pleca de la instanta de fond la instanta ierarhic superioara care urmeaza sa judece calea de atac respectiva.
Nu este nevoie sa intebati permanent la arhiva instantei de fond daca dosarul a plecat sau nu, pentru ca oricum veti primi citatie atunci cand instanta de apel sau de recurs dupa caz , va fixa termenul de judecata.
Puteti afla de la arhiva instantei de fond insa data cand dosarul a fost transferat la instanta superioara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc!

kestia asta:
" Nu exista un termen prevazut de lege in care sa se faca transferul de la o instanta la alta" e tareeeee - FIX asa ceva au "uitat" .......=D>
In sfarsit ......TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL (...VIETII) X-(
Stimata Dna simonette12,

Asa cum a aratat sashaD , am intrat pe tmb.ro si folosind toate posibilitatile de cautare (cam PREA subtiri pt o INSTANTA DE JUDECATA A CAPITALEI X-( ) tot NU am gasit ce ma interesa - nici cu numele partilor si nici nr. dosarului (cel primit la jud de sector) ........

O sa ma duc la judecatorie sa intreb , etc apoi la tmb.........apoi .....#-o
IN CE (HAL DE ) TARA TRAIM ?!?!?!?!#-o#-o#-o#-o#-o

Alte discuții în legătură

Procedura de continuare a unui proces trimis de tribunal la curtea de apel si retrimis la tribunal border2013 border2013 1) la Tribunal s-a admis necompetenta materiala si s-a transmis dosarul la Curtea de apel. 2) Curtea de Apel scoate de pe rol dosarul si il trimite la ... (vezi toată discuția)
Recurs. unde e inregistrata cererea de recurs? unde e inregistrat primul termen pentru Popescu2012 Popescu2012 Sentinta fond judecătorie : 14.12.2012 Cererea de Recurs (nemotivat) înregistrat la 18.12.2012 Comunicare sentinta redactată la ... (vezi toată discuția)
Suspendare - conflict negativ de competenta bogdan77m bogdan77m Buna ziua! Pot eu in calitate de parat (intimat) sa solicit suspendarea cauzei pe motivul ca 2 instante ( o judecatorie si un tribunal contencios) hotarasc ca ... (vezi toată discuția)