avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere impotriva politiei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere impotriva politiei

Din cauza politiei care nu-si face datoria am ajuns sa trebuiasca sa ma mut din locuinta mea.
Politistul de proximitate care ar trebui sa rezolve in faza incipienta niste conflicte intre vecini nu isi da interesul, amina cu lunile daca are o sesizare de la mine si cind in final face ceva merge ca un mielusel la infractorii pe care eu ii reclam si se pune bine cu ei. Am avut si surpriza de citeva ori sa ii informeze inainte de a se face o actiune pentru a fi prinsi in fapt.
Astfel, acestia au ajuns sa sara la bataie, sa ma injure, sa ma ameninte si tot asa sectia de politie se spala pe maini de mine si trec cazurile la penal.
La penal zac cu anii si de cele mai multe ori se da NUP pentru ca martorii ori nu mai locuiesc aici ori nu vor sa mai depuna marturie pentru mine ca sa nu aiba probleme cu infractorii.
Deci logica e simpla: nu fac nimic pina se agraveaza lucrurile, atunci trec plingerea pe penal, la penal nu se mai intampla nimic.
Doresc sa fac plingere undeva impotriva politistului de proximitate care nu-si face treaba si datorita caruia sunt in situatia de a ma muta ca nu mai pot trai cu infractorii in acelasi loc. Il consider pe el unicul vinovat.
Unde sa ma indrept si ce sa fac?
Mutlumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:34, 15 Februarie 2011
Depuneti o plangere la Parchetul de pe langa Tribunal impotriva politistului pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu - art. 246 Cpen. ;)
1.Aveti ocazia sa formulati plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva politistului,in situatia in care puteti dovedi cu probe cele mentionate in postarea dvs.
In caz contrar,daca acesta va fi scos de sub urmarirea penala,la randul sau,are posibilitatea sa formuleze impotriva dvs,plangere penala pentru denuntare calomnioasa.
2.Aveti posibilitatea sa formulati impotriva acestuia o sesizare pentru modul in care isi desfasoara activitate la esalonul superior celui din care face parte.
Puteti merge in audienta la sefii acestuia, ierarhic superiori cu memorii docuemntate si dovedite.
Ce-i de fapt cu acei infractori ?
Ce fac / cu ce va deranjeaza ?
Nu-i o solutie sa va mutati.
BX, nu intentionez sa-mi povestesc viata pe internet, am spus tot ce doream sa spun.
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns cu sfaturi.
Am vorbit ieri cu doi politisti, unul in rezerva si mi-au spus ambii ca sistemul e putred si ca ma lupt degeaba. Dar ... sa incerc.
M-am gindit ca poate ar fi o buna idee sa scriu un blog despre politia romana si acolo sa scrie toti oamenii care au avut sau au probleme cu activitatea lor (mai bine zis lipsa de activitate). Ce ziceti, e o idee buna? Chiar daca toata populatia stie ce-i cu ei, nu strica sa se mai scoata putin la suprafata gunoiul de sub pres.
Am cerut schimbarea politistului de proximitate la seful lui insa acela a spus ca sa vin la comandant in audienta. Pai n-am ce cauta, chiar saptamina trecuta am fost pentru aceleasi treburi la ei, 2 ore am stat de vorba si degeaba, nimic nu fac.
Intentionez sa merg la politia capitalei in audienta, chiar la seful poltiei care am inteles ca e
Fiecare putem sa formulam impotriva oricui, tot felul de reclamatii, dar acestea trebuiesc dovedite.
Daca unuia i se nazare sa ceara schimbarea din post al sefului de tura de la uzina X, sau ar mai fi si alte exemple, cred ca este nevoie de mai mult decat o simpla cerere.Politia ca si orice activitate, chiar cea casnica, isi are partile bune si rele-"sistem putred-limbaj de lemn".
Cora,Gabi (iertata fie-mi tutuizarea)au perfecta dreptate, si v-au dat indicatii bune.

Alte discuții în legătură

Ce nu face politia Costica33 Costica33 Am probleme cu un vecin, m-a lovit si am depus o plingere la sectia de politie. Am fost in audienta impreuna cu martorul meu la comandantul sectiei pentru ca ... (vezi toată discuția)
Problema program vizitare minor theo2009 theo2009 nu stiu daca postez unde trebuie si imi cer scuze dinainte. ma cam grabesc si nu am timp sa caut prin forum :D. fosta sotie mi-a facut plangere ca nu respect ... (vezi toată discuția)
Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)