avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce nu face politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce nu face politia

Am probleme cu un vecin, m-a lovit si am depus o plingere la sectia de politie.
Am fost in audienta impreuna cu martorul meu la comandantul sectiei pentru ca e o poveste care se repeta si in trecut el a primit NUP. I-am spus ca doresc o inteventie a politistului de proximitate pina la solutionarea plingerii penale, individul e extrem de agresiv si ma tem sa ies din casa. Comandatul a spus da, se face si proximistul se face ca ploua, a venit doar sa-i dea citatie sa-l audieze pe golan. A spus ca el nu are ce sa faca si ca doar procurorul poate emite un ordin de restrictie. Eu nu mai stiu ce sa cred si ce sa fac. Va spun doar ca aceasta sectie de politie a favorizat mereu golanii fara ocupatie si cu multi bani din complexul in care locuiesc, si pe acesta cu care am eu probleme. Au ajuns sa influenteze martorii si sa le dicteze ce sa scrie!

Politia nu a putut decit sa ma sfatuiasca sa renunt la orice plingere pentru ca oricum golanul nu pateste nimic!!!!#-o Si nu e primul de la aceasta sectie care spune asta. Nu stiu de ce se mai deranjeaza sa mearga la munca daca tot nu vor sa faca nimic si ne expun pe toti la atitea pericole. Tot ii trag cu vidul de legislatie, nun cred ca e chiar asa, exista legi dar nu vor sa le aplice.

Intrebarea mea este: ce poate face proximistul in cazul meu si in ce conditii se obtine ordinul de restrictie de la cine l-o emite?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 17:41, 1 Noiembrie 2011
aveti posiblitatea sa faceti plangere prealabila la instanta, in termen de 2 luni de la data agresarii dvs.. Ar fi bine sa scoateti si un certificat medico-legal daca aveti sau ati avut vanatai vizibile sau eventual ceva rupt...Daca nu, e suficient sa va duceti cu martorii ce au vazut evenimentul si sunt de acord sa mearga cu dvs pentru a va face dreptate... Cu aceasta ocazie cereti instantei restrictia "golanului" si eventuale daune morale sa se invete minte

plangerile se depun la procuror sau militie.in instanta se depunea mai demult.

scoateti certificat medico legal,si depuneti plangere la procuror.

dar de ce va e frica?nu o sa va omoare...cred..
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
ion_iliescu, utilizator
Referitor la lipsa de reactie si indiferenta autoritatilor care ar trebui sa se ocupe de cazuri din acestea pot primi un raspuns? Am facut deja plingerea la politie. Pina la rezolvarea ei insa acest individ poate face orice. Nu mai spun ca si daca toti din politie gindesc la fel, ca nu au ei competenta si ca plingerile sunt inutile ca oricum nu pateste nimic... nu voi rezolva niciodata nimic.
Cum de ce mi-e frica? Ati inteles ca de la amenintari a trecut la lovituri cu picioarele si ca e de cea mai joasa speta?


am inteles.dar daca ati ajuns sa va fie frica sa iesiti din casa,nu vaq asteptati ca legea sa faca ceva.trebuie sa fiti barbat,si sa combateti situatia impreuna cu politia si legea

Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
Intrebarea pentru care am deschis acest subiect este daca politia de proximitate poate si are in atributiuni sa potoleasca individul pina la solutionarea cauzei penale.

Alte discuții în legătură

Cum ancheteaza politia victimele interlopilor Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Un interlop vecin cu mine mi-a pus o pisica moarta la usa, m-a lovit in lift si m-a amenintat acum un an, in 5 octombrie ac m-a lovit cu ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii si ordinii publice - sesizare impotriva politistilor Costica33 Costica33 De doi ani un vecin care sta cu chirie ma deranjeaza cu muzica tare, la orice ore, ziua, noaptea. Am sunat de multe ori la 112 si la sectia de politie, au ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva politiei Dana Marin Dana Marin Din cauza politiei care nu-si face datoria am ajuns sa trebuiasca sa ma mut din locuinta mea. Politistul de proximitate care ar trebui sa rezolve in faza ... (vezi toată discuția)