avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitatii

Buna ziua.Am si eu nevoie de cateva informatii.Sunt in proces de divort cerere de comun acord,la prima infatisare sotul nu s-a prezentat,am mentionat presedintei ca s-a nascut un copil minor care nu este al sotului.Vreau sa stiu daca eu pot introduce cerere de tagada paternitatii si daca o pot introduce inainte ca instanta sa se pronunte in legatura cu divortul, pentru a merge in paralel cu cele doua procese.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:09, 13 Februarie 2011
Da, puteti introduce si dv. actiunea in tagada paternitatii prezumate a copilului.
Daca aveti pe rol o actiune de divort prin acord, chiar daca intre timp s-a nascut un copil, instanta va lua act de acordul partilor privind desfacerea casatoriei, pastrarea sau nu a numelui sotiei, incredintarea copilului.
In cazul de fata, daca sotul este de acord cu toate petitele, atunci divortul se va desface prin acord, urmand ca ulterior, fie fostul sot, fie dv. sa introduceti actiune in tagada paternitatii care se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii copilului. ;)


Multumesc!Mai am o intrebare , in cerere pot sa il mentionez si pe tatal biologic al copilului, ca acesta sa recunoasca copilul , si sa ceara modificarea certificatului astfel incat bebelusul sa ii poarte numele ?Va multumesc inca odata!
Spuneti ca sotul dvs. nu s-a prezentat la prima infatisare.
Instanta poate desface casatoria prin acordul partilor numai daca in prealabil verifica consimtamantul celor doi soti cu privire la desfacarea casatoriei,deci prezenta ambilor soti este obligatorie.
In privinta minorului ati primit deja multiple raspunsuri la topicul deschis anterior , respectiv aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Paternitatea - daca tatal nu este tatal biologic, mai poate avea grija de copil? va rog sa ma ajutati! multumesc! r_ruxa r_ruxa buna ziua, am intalnit urmatoarea situatie: un cuplu. locuiesc impreuna 4 ani. ea ramane insarcinata. fac cununia civila pt copil ca toti sa abia acelasi nume. ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate-situatie delicata boboa09 boboa09 Buna, Situatia este in felul urmator : sunt mamica, si am pornit procesul de tagada paternitatii, deoarece tatal copilului este altul decat cel din ... (vezi toată discuția)