avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa pt. indreptare erori materiale?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa pt. indreptare erori materiale?

Buna ziua. Am primit o decizie civila ca urmare a judecarii unei actiuni in instanta. In incheierea acestei decizii am obsrervat ca atat numele meu cat si numele celeilalte parti in proces au fost scrise eronat ex. : Constatin in loc de Cristian. Am facut o cerere instantei pt. a fi reparate aceste erori dar as dori sa stiu daca ar fi trebiuit platita vreo taxa in acest sens, si daca se modifica perioada de recurs odata ce mi se va comunica repararea erorilor scurse in decizia civila. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 10:36, 13 Februarie 2011
Prin art. 14 din Ordinul nr.760/C/1999 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr.146/2007, se prevede ca „ nu se timbreaza cererile de îndreptare a erorilor materiale, tranzactiile intervenite între parti în cursul procesului civil, cererile accesorii privind cheltuielile de judecata, precum si cererile pentru exercitarea cailor de atac în astfel de situatii”.
Cererea de indreptare a erorilor materiale strecurate in cuprinsul unei hotarari/Incheieri este scutita de orice timbraj - art. 281 ind. 3 alin. 3 C.pr.civ.
Incheierea de indreptare a erorilor materiale este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea in legatura cu care s-a solicitat indreptarea.
Cererea de indreptare a erorii materiale se judeca de instanta care a pronuntat hotararea ce urmeaza a fi indreptata prin procedura prevazuta de art. 281 si urm. C.pr. civ., iar recursul impotriva hotararii instantei de fond trebuie introdus in termenul legal prevazut de lege, calculat de la pronuntare sau comunicarea hotararii, dupa caz si acesta va fi judecat de instanta de control judiciar, independent de introducerea cererii de indreptare materiala.
Termenul de recurs nu poate fi intrerupt prin depunerea unei cereri de indreptare. In situatia insa a unei cereri de indreptare care se solutioneaza paralel cu recursul, dupa pronuntarea Incheierii, o copie de pe aceasta se va depune in dosarul de recurs. ;)
Multumesc pt. raspunsuri , sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii de indreptare eroare materiala. procedura Irina S. Irina S. Cum se judeca recursul impotriva Incheierii prin care s-a indreptat eroarea materiala strecurata in decizia instantei de apel (instanta care a rejudecat ... (vezi toată discuția)
Termen recurs in cazul erorilor materiale din hotarare Ardox Ardox In hotararea instantei de fond s-au strecurat doua erori materiale, respectiv [b]numarul dosarului[/b] si [b]sectia[/b] tribunalului pe rolul caruia s-a aflat ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare incheiere de sedinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In incheierea de sedinta s-au strecurat erori in sensul inexactitatii celor relatate in cadrul sedintei publice la termenul de proces si omiterea ... (vezi toată discuția)