Potrivit Regulamentului European nr. 1408, „salariaţii, lucrătorii independenţi si membrii familiilor acestora care se deplasează în interiorul Uniunii Europene beneficiază de securitate socială“.
In acest sens, există niste formulare europene tip pe care solicitantul are obligaţia să le completeze si să le depună la instituţiile abilitate să facă analiza dosarelor.
Aceste formulare trebuie sa ajunga Ministerul Muncii, Direcţia Generală de Incluziune si Asistenţă Socială.
Dacă statul de resedinţă al minorului este România, iar unul dintre părinţi lucrează aici, iar altul într-o altă ţară comunitară, atunci copilul îsi ia alocaţia de la statul român, urmând ca celălalt stat să acorde un complement diferenţial.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Alocatia pt copii
rozetere
am cetatenia romana acum am obtinut si cetatenia maghiara lucrez legal in ungaria copilul meu poate primi in ambele tari alocatia pt copii sau numai intr-o ... (vezi toată discuția)
Alocatia europeana
mikeral
Buna ziua! Eu lucrez in Italia de cativa ani buni,sunt divortat si am o fetita de 13 ani Romania,pana acum nu am stiut de acest regulament european si cand am ... (vezi toată discuția)