avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Alocatia europeana
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Alocatia europeana

Buna ziua! Eu lucrez in Italia de cativa ani buni,sunt divortat si am o fetita de 13 ani Romania,pana acum nu am stiut de acest regulament european si cand am intrebat aici daca se poate mi-au spus ca nu,iar apoi am citit pe net ca se poate!Ce trebuie sa fac ca sa beneficieze de alocatia europeana?Eu lucrez cu contract si platesc toate taxele si impozitele dar sunt si multi rasisti aici.Am incercat sa caut regulamentul in italiana si sa-l scot la imprimanta ca sa ma duc cu el,si sa nu mai spuna ca nu se poate,dar n-am prea reusit sa gasesc
...

Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 01:51, 23 Aprilie 2012
Potrivit Regulamentului European nr. 1408, „salariaţii, lucrătorii independenţi si membrii familiilor acestora care se deplasează în interiorul Uniunii Europene beneficiază de securitate socială“.
Există niste formulare europene tip pe care solicitantul are obligaţia să le completeze si să le depună la instituţiile abilitate să facă analiza dosarelor.
De exemplu:
- copilul domiciliază în România, iar părinţii lucrează cu forme legale într-un alt stat membru. Alocaţia este plătită de statul pe teritoriul căruia muncesc părinţii.
- copilul are domiciliul in Romania, iar mama lucrează în Italia si tatăl în Spania. Dosarul pentru alocaţie se face pentru una dintre cele două ţări amintite, fie Spania, fie Italia.
- dacă statul de resedinţă al minorului este România, iar unul dintre părinţi lucrează aici, iar altul într-o altă ţară comunitară, atunci copilul îsi ia alocaţia de la statul român, urmând ca celălalt stat să acorde un complement diferenţial.


Regulamentul in limba italiana il gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/con...
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se pare ca in prezent sunt aplicabile urmatoarele regulamente europene:
Regulamentul nr. 883/2004: [ link extern ]
modificat prin Regulamentul nr. 988/2009: [ link extern ]
si Regulamentul de punere in aplicare nr. 987/2009:[ link extern ]
Accesand link-urile puteti selecta si varianta in italiana.
Info utile si aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
yvk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia europeana Keyla Keyla Va rog sa ma lamuriti privitor la urmatoarea problema:Sotul meu are un baiat din prima casatorie.Copilul a fost incredintat spre ingrijire tatalui,iar mama ... (vezi toată discuția)
Formularul e411 broasca maria broasca maria am un baiat dintro rel. de concubinaj,tatal este in italia unde lucreaza legal,unde trebuie sa ma adresez pt a beneficia de prevederile acestui formular ? (vezi toată discuția)
Alocatie europeana ii bea1980 bea1980 Imi cer scuze pentru plagierea titlului,am citit un alt mesaj si vroiam cateva lamuriri;in cazul in care eu locuiesc impreuna cu copilul in Spania pot solicita ... (vezi toată discuția)