avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

buna ziua. am si eu o problema legata de dreptul la mostenire ,suntem 6 fratii, iar parinti nostri detin un apartament cu 4 camere, eu sunt cel mai mic dintre baieti iar ceilalti 4din cei 5 frati au zis celor batrini ca apartamentul sa mi se dea mie ,eu am investit in el ceva bani desi nu stau acolo stau in bucuresti (ap fiind in alexandria).cu ai mei sta un frate mai mare cu sotia si copilul el avind casa intr-o localitate de linga alexandria ,acum am inteles ca parinti mei vor ca apartamentul sa-l dea baiatului fratelui meu care sta cu ei .ceilalti frati vor sa si ceara dreptul la apartament daca apartamentul nu mi se da mie . doresc sa stiu daca parinti apuca sa dea acte nepotului meu noi mai putem sa ne cerem dreptul la apartament?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:28, 13 Februarie 2011
Nimeni nu este obligat salase mostenire.cat sunt in viata parintii pot face orice doresc cu privire la bunurile lor. Asa ca daca ei doreesc sa-l vanda acelui fiu care sta cu ei, nu aveti ce face.Alta este situatia daca unul sau amandoi decedeaza si nu apuca sa vanda. Abia atunci vorbim de un drept la mostenire.
parinti daca vor sa dea trebuie sa ne ceara parerea si noua sa vada daca suntem de acord sau nu?
Nu trebuie sa fiti de acord.
Este proprietatea parintilor si fac ce doresc cu ea.
Dupa decesul unuia dintre ei puteti ataca actul, depinde ce contract decid sa incheie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament trecut cu contract vz-cumparare Mirela42 Mirela42 Buna ziua, As dori sa semnalez o situație. Parintii mei mi au incheiat un contract de vanzare cumparare inainte de casatorie , aproximativ in anul 1996, cu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)
Acte in caz de deces sot/sotie danu danu Buna ziua, In anul 2004 am cumparat cu sotul (50/50) un apartament in care locuim iar in 2011 am mostenit un apartament de la parinti. Doresc sa stiu care ... (vezi toată discuția)