buna ziua. am si eu o problema legata de dreptul la mostenire ,suntem 6 fratii, iar parinti nostri detin un apartament cu 4 camere, eu sunt cel mai mic dintre baieti iar ceilalti 4din cei 5 frati au zis celor batrini ca apartamentul sa mi se dea mie ,eu am investit in el ceva bani desi nu stau acolo stau in bucuresti (ap fiind in alexandria).cu ai mei sta un frate mai mare cu sotia si copilul el avind casa intr-o localitate de linga alexandria ,acum am inteles ca parinti mei vor ca apartamentul sa-l dea baiatului fratelui meu care sta cu ei .ceilalti frati vor sa si ceara dreptul la apartament daca apartamentul nu mi se da mie . doresc sa stiu daca parinti apuca sa dea acte nepotului meu noi mai putem sa ne cerem dreptul la apartament?
Nimeni nu este obligat salase mostenire.cat sunt in viata parintii pot face orice doresc cu privire la bunurile lor. Asa ca daca ei doreesc sa-l vanda acelui fiu care sta cu ei, nu aveti ce face.Alta este situatia daca unul sau amandoi decedeaza si nu apuca sa vanda. Abia atunci vorbim de un drept la mostenire.
Nu trebuie sa fiti de acord.
Este proprietatea parintilor si fac ce doresc cu ea.
Dupa decesul unuia dintre ei puteti ataca actul, depinde ce contract decid sa incheie.