avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte in caz de deces sot/sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte in caz de deces sot/sotie

Buna ziua,
In anul 2004 am cumparat cu sotul (50/50) un apartament in care locuim iar in 2011 am mostenit un apartament de la parinti. Doresc sa stiu care este procedura legala cu privire la aceste 2 apartamente (nu avem copii impreuna) in cazul in care unul dintre noi decedeaza? Mentionez ca din partea mea mai traiesc fratele si nepotul iar din partea lui parintii, sora si 2 nepoti. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: danu , utilizator 09:55, 14 Iulie 2020
Daca decedati dvs prima, jumatatea dvs din apartamentul cumparat impreuna si apartamentul de la parintii dvs se imparte intre:
- sot 1/2
- fratele si nepotul 1/2
Ulterior, cota sotului dvs va fi mostenita la decesul acestuia de parinti (1/2) si sora + nepotii (1/2)

Daca decedeaza sotul primul, jumatatea sa din apartamentul cumparat impreuna se imparte intre:
- dvs 1/3
- parintii sotului 1/3
- sora + nepotii sotului 1/3

La decesul dvs, cota mostenita va reveni fratelui si nepotului dvs, in cote egale de 1/2.
Daca nu aveti copii, va puteti lasa testamente reciproce, astfel incat la decesul oricaruia dintre dvs, sa ramana mostenitor doar sotul supravietuitor.
Multumesc frumos pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire. iuliana57 iuliana57 Fratele meu a decedat acum doua luni. Nu are copii si eu sunt singura sora. Parintii nostri nu mai traiesc. Cumnata mea vrea sa facem succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)
Drept la apartament IKALIKA IKALIKA Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul ... (vezi toată discuția)
Succesiune- mod impartire bunuri MIV MIV Cum se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei daca nu avem copii, iar sotul decedat are o sora fara copii si ambii parinti , adika socrii mei, in ... (vezi toată discuția)