avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

BUNA ZIUA.AM SI EU O INTREBARE.ODATA CE AM UN CERTIFICAT DE MOSTENITOR FINAL EL FACE SI CA TITLU DE PROPRIETATE.DACA NU CE TREBUIE SA FAC CA SA IL AM?SAU NU MAI E NECESAR?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:24, 13 Februarie 2011
certificatul de mostenitor va da calitatea si cota ce vi se cuvine din mostenire.
aveti nevoie si de titlul de proprtietate!
Certificatul de mostenitor face dovada calitatii de mostenitor si a cotei sau a bunurilor care se cuvin fiecarui mostenitor. (dovada dobandirii pe cale de mostenire).
El nu constituie insa un titlu de proprietate. Adica nu constituie o dovada ca bunurile aratate in cuprinsul sau i-au si apartinut defunctului in proprietate.
Mai pe romaneste: putem intalni in certificatul de mostenitor si ...capra vecinului (adica un bun despre care se putea presupune ca era al mortului, dar care in realitate era proprietatea altuia) . De aceea, certificatul de mostenitor nu face dovada proprietatii.

Pentru a face dovada proprietatii trebuie sa existe un act / titlu de proprietate pe numele mortului si alaturat lui certificatul de mostenitor de pe urma defunctului (in care figureaza mostenitorii acestuia).
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
romascanu, moderator
daca aveti certificat de mostenitor rezultat in baza dezbaterii unei succesiuni acesta atesta ca sunteti proprietar pe ce ati mostenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai face succesiune daca e un singur mostenitor? miualexandru61 miualexandru61 Buna ziua, Am o rugaminte daca ma puteti ajuta,mama mea este singurul mostenitor al mamei si tatalui ei,acestia au decedat si a ramas titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Pierzi mostenirea? chris4 chris4 Cum se procedeaza daca ai devenit mostenitor in1983 cu certificat de mostenitor, dar nu ai facut actele pentru a deveni proprietar la acea mostenire nu ai ... (vezi toată discuția)
Cat costa o succesiune , si ce acte trebuiesc ? Dumitra471207 Dumitra471207 Santem , 2 fratii, mostenitori dupa parintii decedati , eu vrea sa fac succesiunea, iar fratele meu nu vrea !Cum procedez an aceasta situatie , se poate face ... (vezi toată discuția)