avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierzi mostenirea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierzi mostenirea?

Cum se procedeaza daca ai devenit mostenitor in1983 cu certificat de mostenitor, dar nu ai facut actele pentru a deveni proprietar la acea mostenire nu ai platit impozite, pierzi acea mostenire?
Sau ce trebuie facut acum, unde si cum trebuie inceputa demersurile.
Multumesc
Elena

ai devenit mostenitor in1983 cu certificat de mostenitor


Certificatul de mostenitor atesta calitatea de succesor, nu insa , si dreptul de proprietate .
Intrucat ati acceptat mostenirea in termen de 6 luni de la moartea autorului , nu sunteti straini de succesiune , si , pe cale de consecinta,puteti proceda la iesirea din indiviziune , in vederea stabilirii unui drept exclusiv asupra bunurilor ce compun masa succesorala.

Iar sistarea indiviziunii poate avea loc fie prin buna intelegere, exprimata in fata notarului public , fie prin procedura contencioasa , realizata in fata judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului .
Insusi certificatul de mostenitor este titlu dv de proprietate. Acum trebuie stiut despre ce bunuri vb, faptul ca nu ai platit impozite nu coincide cu pierderea dreptului de proprietate. A fost inscris in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni la acea vreme ? Daca e teren .... care e situatia actuala a lui ? e ocupat sau nu ? mai multe detalii va rog . De asemenea trebuie mai intai sa va deschideti rol fiscal si sa platiti.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
ContSters112731, utilizator
Nu , certificatul de mostenitor nu e titlu de proprietate , ci face doar dovada calitatii de mostenitor.;)
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Sustin ideea colegei, certificatul de mostenitor arata numai transmisiunea dreptului de proprietate care se atesta prin titlul autorului (defunctului).
IN rest insa, e nevoie de raspunsuri la intrebarile de mai sus pentru o parere reala... Mai ales cine poseda terenul, eventual in ce baza, daca sunt mai multi mostenitori?... etc.
CERTIFICATUL DE MOSTENITOR REPREZINTA TITLUL DE PROPRIETATE !
Titlul de proprietate arata tocmai " transmisiunea dreptului de proprietate "
Va rog, tr sa recunoastem ca este proprietar, din speta expusa asa reiese, pana la alte argumentari ale acesteia...

Alte discuții în legătură

Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil popcrys77 popcrys77 Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters160825 ContSters160825 buna ziua .Am o problema si asi dori sa ma lamuriti. tatal meu a decedat in urma cu 5 ani ,s-a facut suceesiunea dupa defunct pe casa,si avem fiecare ... (vezi toată discuția)