avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... urgent!!!dauna la masina provocata de o bucata de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

urgent!!!dauna la masina provocata de o bucata de acoperis improvizat

buna ziua,
in data de 12 februarie,afara fiind un vant f puternic,am avut un incident ce mi-a provocat daune la masina gaura mare pe cupola din dreapta si alta mai mica pe stalpul din dreata a masinii.o bucata dintr-un acoperis improvizat ,renovat a cazut pe masina.cum pot fi despagubita?mentionez ca nu am casco pe masina ,dar banuiesc ca cineva este vinovat din moment ce acoperisul e ca un puzzle in sensul ca e facut prost si din bunati. bucata de acoperis o am ca proba la mine .as dori sa fac plangere la politie...ce alte demersuri ma sfatuiti ca m-ar ajuta in aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 10:00, 14 Februarie 2011
Dupa ce rceclamati incidentul la politie , mergeti la cea mai apropiata agentie de asigurari, eventual la firma la care aveti RCA si deschideti un dosar de dauna pt a fi despagubita din FPVS ( fondul de protectie pt victimele strazii ), unde va trebui sa depuneti printre altele si documentul eliberat de politie ( un PV cu concluziile rezultate in urma cercetarilor lor ) sau puteti sa dati in judecata pe proprietarul cladirii pt neglijenta in intretinerea imobilului.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
FPVS, nu despagubeste orice victima numai pentru ca este "in strada", ci numai cele accidentate de autovehicule, deci nu de acoperisuri, chiar daca sunt "auto-zburatoare" :dance3:
Evenimentele de natura celui relatat nu pot fi acoperite decat de politele CASCO.
In cazul nostru,culpa este a executantului lucrarii care poate invoca forta majora, numai daca se poate demonstra ca fenomenul a depasit ca forta rezistenta garantata a constructiei/reparatiei efectuata, conform autorizatiei de lucrare.
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2011
nucu$, utilizator
Puteti primi despagubire pe CASCO urmand ca societatea de asigurari sa faca regres impotriva proprietarului cladirii
albastrel_2 a scris:

Puteti primi despagubire pe CASCO urmand ca societatea de asigurari sa faca regres impotriva proprietarului cladirii

Sfatul era bun inainte de eveniment si ramane bun pentru viitor=D>
(userul a specificat ca nu are asigurare CASCO:(( )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna cu asigurare de spania ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua1 Am o intrebare. Am fost implicat intrun accident cu un auto care era asigurat la Axa in Spania, dauna este de aproximativ 3500 euro, am facut ... (vezi toată discuția)
Despagubiri calamitati colceriumari-bv colceriumari-bv Dupa vijelia din 30-31.01. acoperisul de pe o anexa proprietate personala, a zburat la vecinul pe acoperis, i-a spart cateva tigle si a zgariat parbrizul ... (vezi toată discuția)