S-a eliberat un titlu de proprietate in baza legii 18/1991- cu omiterea VOLUNTARA a 2 din cei 7 mostenitori ai terenului detinut de un bunic decedat - care nu au fost informati de aceasta mostenire.
INTREBARE: Se poate ataca potrivit legii contenciosului administrativ acest titlu de proprietate eliberat fara a verifica si existenta altor mostenitori - de catre primarie ?
In primul rand, se pune problema daca persoanele indreptatite la reconstituirea dreptului de proprietate au facut cerere in termen.
In al doilea rand, anularea partiala a tiltlului de proprietate pe baza faptului ca nu au fost cuprinsi toti mostenitorii este de competenta instantei civile, nu a celei de contencios adminstrativ.
Primaria sa atace un Titlu de Proprietate? Pai Comisia Locala de Aplicare a Fondului Funciar a Primariei... a eliberat Titlul de Proprietate. Cum sa atace Titlul Primaria? Nici nu are interes.
Sau ati vrut sa intrebati daca se poate ataca Titlul eliberat de catre Primarie fara a verifica si existenta altor mostenitori? Primaria nu are obligatia sa verifice existenta mostenitorilor partilor. Doar pesoanele care cer si care au interes au dreptul la reconstituirea dreptului de proprietate.
In primul rand- Multumesc pentru raspuns.
Evident-vroiam sa intreb daca NOI putem ataca titlul de proprietate eliberat de primarie.
Am inteles dela persoane in cauza similare ca au chemat in judecata primaria care a eliberat titlul de proprietate dovedind ca si ei sunt mostenitori- si au fost ADAUGATI in titlu de proprietate emis anterior -cu stamplia prefecturii .
M-am gandit ca fiind atacat un act administrativ- este de competentza dreptului contencios- sau NU'
1) Daca ati facut si dumneavoastra cerere de reconstituire nu se impune anularea partiala a titlului ci modificarea acestuia (nu se incadreaza in prev. art. III din L. 169/1997).
2) Adresati o cerere comisiei judetene pentru a modifica titlul conf. prev. art. 13 alin. 3 din Legea nr. 18/1991.
3) Daca nu se raspunde la aceasta cerere ori se raspunde negativ puteti face plangere la judecatorie in care veti chema in judecata si pe cei doi inscrisi deja in titlu.
depinde de ceea ce intelegeti dvs prin expresia "omitere voluntara".Daca nu a-ti depus in termen la comisia locala actele de proprietate sau cele care sa ateste drepturile dvs si comisia dupa ce v-a notificat sa le depuneti iar dvs nu ati dat curs solicitarii v-a respins cererea pe acest motiv acest fapt nu poate fi considerat OMITERE VOLUNTARA .
Problema este ca noi -stranepoti ai defunctei care detinea terenul- in necunosttinta de cauza de existenta acestei proprietati- NU am depus cerere
pentru reconstituirea dreptului de proprietate cf.termenelor prevazute in legea 18 /1991
Mai nou-am aflat prin net- site-ul Tribunalului din Bucuresti- si prezentindu-ne si noi la procesul respectiv- ca mai sunt si alte proprietati pentru care aceeasi mostenitori din titlu de proprietate sunt in cauza de partaj judiciar.-am incercat sa depunem cerere de interventie in interes propriu DAr a fost respinsa pe motic ca era un RECURS.
NU ERA necesar ca acesti mostenitori sa declare ca mai sunt si alti mostenitori de drept?
Intrebarea mea este: sunt posibilitati de a obtine cota noastra de mostenire in aceste conditii si cum?
Parerile de pina acum -au fost impartie si nu stim ce sa mai credem-daca este cazul sa inaintam in instanta o actiune si cui?
Multumesc