Buna ziua! Sunt insarcinata si in luna mai urmeaza sa nasc. Sunt medic, lucrez intr-un spital de stat si nu doresc sa intru in concediul de crestere copil ( de 1 an sau 2 ani, habar n-am ce perioada are...). Am inteles de la RUNOS ca voi fi obligata sa stau acasa minim 42 zile postnatal. Intrebarea mea este: daca ma voi intoarce la serviciu dupa aceste 42 zile, fara a intra in concediul de crestere copil, pot beneficia de acei 500 RON (bani care se adauga salariului meu pt munca prestata ca medic in spital) vehiculati de Guvern ca voi fi acordati femeilor care se intorc mai devreme din concediul de crestere copil. Aceasta regula se aplica doar celor care stau macar 1-2 luni acasa cu copilul sau se aplica tuturor femeilor care au nascut si se intorc la locul de munca, indiferent daca stau doar cele 42 zile acasa sau stau mai multe luni... Nu inteleg legea asta...#-o
Pentru a beneficia de stimulent trebuie sa fiti in CCC ... de indemnizatia lunara si stimulentul de insertie prevazute de OUG nr.111/2010 beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului, daca se afla in situatia prevazuta la art. 2 alin.1 lit. a din acest act normativ. (a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara) ......