avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Tatal meu mai are un copil din alta casatorie. Toata bunurile lui sunt dobandite in aceasta casatorie cu mama mea. Ce mostenire ar putea primi fratele meu, in caz ca nu exista un testament? In cazul unui testament poate sa nu primeasca nimic? E atacabil testamentul?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:19, 13 Februarie 2011
Fara un testament, sotul supravietuitor culege 1/4 din masa succesorala si copiii 3/4.
Da, testamentul e atacabil.
Fratelui e posibil sa nu i se lase nimic, dar poate ataca si isi recupereaza rezerva succesorala.
Deci nu exista nici un fel de modalitate prin care fratele meu nu poate ramane cu nimic? Daca testamentul e facut la notar, legal, tot ar avea sanse de castig in instanta?
Doar daca parintii dvs. vor sa faca un act in favoarea dvs. sau intre ei, de ex. un contract de intretinere.
1. Nu conteaza in care dintre casatorii a dobandit tatal d-voastra bunurile ci care sunt bunurile din patrimoniul sau la data decesului.
2. Daca nu exista testament fratele va mosteni EXACT cat mosteniti d-voastra.
3. NU, daca exista testament va mosteni doar 1/2 din ceea ce ar mosteni daca nu ar exista testament pentru ca e mostenitor rezervatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui să fac, dacă mă căsătoresc, ca să fiu sigură că testamentul prin care las toate bunurile mele unuia dintre frați nu poate fi atacat de soț după decesul meu? antoanela35 antoanela35 Nu sunt casatorita si am 3 frati ,dar nu am copii.Am 50 ani . Mama a murit si mai traieste doar tatal meu. Am 2 apartamente pe numele meu si as vrea sa le ... (vezi toată discuția)
Mostenire in romania adi33 adi33 Buna, As avea si eu o tema pe care mi-ar placea cu ajutorul vostru sa o stiu reglementata. Este vorba despre mostenierea unei case. Casa apartine tatalui ... (vezi toată discuția)