avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D112-MICROINTREPRINDERI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D112-MICROINTREPRINDERI

Declaratia unica se depune lunar pentru microintreprinderi? Intreb acest lucru deoarece in 2009 pentru microintreprinderi se depuneau lunar declaratiile la cass, cas , somaj iar trimestrial se depunea D100+D102 si tot trimestrial se facea plata contributiilor!
In codul fiscal observ ca scrie la art 296-19 ca "declararea contribuţiilor individuale de asigurări sociale se face de către plătitorul de venit, care în acest caz este asimilat angajatorului, prin depunerea declaraţiei prevăzute la alin. (1), până la data de 25 inclusiv, a lunii următoare celei în care s-au plătit veniturile.
". Ma gandesc sa nu fie vreo exceptie pentru microintreprinderi pe care sa nu o fi gasit eu!
Cel mai recent răspuns: sorinadrg , utilizator 10:03, 24 Februarie 2011
Nu exista exceptii - trebuie depuse lunar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea declaratiilor lunare la o firma fara angajati distribution distribution Buna seara, In cazul unui SRL infintat in ianuarie 2010 care va avea primii angajati in luna martie, atunci incepand activitatea..este nevoie sa depun vreo ... (vezi toată discuția)
Depunere si plata trimestriala d112 stelach stelach Buna ziua, Prin Ordonanta 30/2011 pentru modificarea si completarea codului fiscal incepand cu luna oct.2011 , se introduce optiunea de a depune si plati ... (vezi toată discuția)
Plata contributii salariati katleen katleen buna ziua, as dori si eu sa stiu daca contriibutiile salariatilor catre stat se platesc lunar su pot fi platite si trimestrial. eu am platit pana acum la 3 ... (vezi toată discuția)