avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va solicit o lamurire , eventual un sfat in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va solicit o lamurire , eventual un sfat in urmatoarea problema legata de angajare

Daca se poate va rog sa-mi lamuriti urmatorul aspect : Fiul meu lucreaza la o firma de curierat rapid. Spune ca a semnat un asa zis contract , dar nu are un exemplar asa cum cred eu ca ar trebui. Nu are card, si nici fluturas de salariu nu primeste. De aici am dedus ca e ceva neregula la mijloc. L-am pus sa ceara o adeverinta de salariu , si i s-a spus ca nu se poate ca dupa sase luni. Ce credeti este in regula ? Eu dupa experienta de viata pe care o am spun ca e o mare cacialma "aceasta angajare". Patronul respectivei firme nu doreste sa intre in legalitate pentru a nu plati contributii, etc. Astept o lamurire si in cazul in care imi confirmati ceea ce intuiesc, ce se poate face.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 14 Februarie 2011
Am uitat sa mai precizez ceva , de unde m-a pus pe ganduri. Am solicitat la directia finantelor adeverinta de venituri si nu figureaza cu venit. Se va trezi si fara drept la asistenta sociala si medicala in sistemul asta Si sincer in tara aceasta cam toti patronii procedeaza la fel. Cum se poate sopa fenomenul ?
Faptul ca fiul nu are un salariu pus intr-un cont bancar sau ca nu are un fluturas de salariu nu este nimic ilegal, cei mai multi angajatori dau salariu prin semnarea unui stat direct prin casierie.
Faptul ca nu i se elibereaza o adeverinta este intradevar o problema care arata ca nu are inca o angajare legala.
Revin si intreb intr-un astfel de caz cum se poate proceda pentru a intra totusi in legalitate ? Patronul ( si in general in Romania cam 70-80% din patroni) nu doreste sa respecte legea dupa cum se vede. Daca se face reclamatie mai mult ca sigur va plati o amenda este tot ce primeste ca sanctiune, dar va continua in acelasi stil, si mai mult ca sigur fiul meu nu va mai avea de munca.Pe de alta parte trebuie facut ceva sa intre in legalitate, e vorba de viata tineretului din zilele noastre care nu poate avea acces la nimic in asemenea conditii
Imi pare rau sa va spun ca daca s-ar fi descoperit o metoda ca nici un patron sa nu mai foloseasca munca la negru am fi avut o tara mult mai bogata....... dar nu s-a descoperit masura ideala de aplicat............
Sesizati Inspectia Muncii sau Inspectoratul Teritorial de Munca din raza caruia angajatorul isi are sediul social .. in acest sens, veti putea verifica daca fiul dvs are sau nu c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost plătită doar parțial cas timp de 13 ani tranfadir51 tranfadir51 Un tânăr venit de la țară acum 13 ani s-a angajat la o firmă de confecții patronată de un italian. În tot acest timp a fost plătit cu bani dați în ... (vezi toată discuția)
Salariul minim? Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Sotul meu este angajatul unei firme din Ploiesti care se ocupa cu transportul de persoane. Dispecer. Luna asta cand a cerut o adeverinta de salariu a constatat ... (vezi toată discuția)
Salar minim pe cartea de munca - triplu in realitate ioanaraluka ioanaraluka Buna ziua! Poate cineva sa ma lamureasca in urmatoarea problema? Am o vechime de 5 ani la actualul loc de munca. Inca de cand m-am angajat am pe Cartea de ... (vezi toată discuția)