avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala

Fratele meu a primit o amenda contraventionala pt incalcarea legislatiei rutiere(cred ca neadaptarea vitezei la conditiile de circulatie) in luna decembrie 2008.
Aceasta amenda se prescrie? Si daca da dupa ce perioada?
Multumesc.
Amenda se prescrie conform art.128 din Codul Fiscal,in termen de 5 ani,incepand cu data de 01.01.din anul urmator aplicarii acesteia de catre agentul constatator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea executarii sanctiunii contraventionale Brokeru22 Brokeru22 Potrivit art. 4, alin. 2 din Ordonanta nr. 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor: \\\\"Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se ... (vezi toată discuția)
Amenda neplatita - prescriptie mfrincu mfrincu am primit o amenda contraventionala la circulatie in anul 2001 si acum in 2011 (dupa 10ani??????????)cand m-am dus sa platesc impozitul mi-au spus ca am de ... (vezi toată discuția)
Amenzile contraventionale se prescriu? POPESCU CRISTIAN COSTEL POPESCU CRISTIAN COSTEL VA ROG SA-MI SPUNETI DACA AMENZILE ADMINISTRATIVE (CIRCULATIE, PRIMARIE ) SE MAI PRESCRIU, SI DACA DA, DUPA CIT TIMP SI CUM SE PROCEDEAZA PENTRU ACEST ... (vezi toată discuția)