buna ziua!as ruga sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns!sotul meu s-a batut cu cineva,amandoi au iesit cu vanatai din acea altercatie,dar cel care a fost batut de sotul meu este lovit mai tare.ce se intampla daca persoana respectiva merge la politie si depune plangere impotriva lui?mentionez ca el are si antecedente.
Ar fi bine sa existe martori.Care sa povesteasca cine a inceput , daca sotul dvs. a fost provocat, sau , daca el a fost atacat si s-a aparat, ar putea invoca legitima aparare.S-ar putea retine depasirea limitelor unei aparari proportionale cu gravitatea atacului.
Situatia nu este simpla si nu veti putea primi un raspuns multumitor pe baza informatiilor pe care le-ati oferit.
In primul rand, conteaza foarte mult nr zilelor de ingrijire medicala pe care le va primi cealalta persoana. In functie de acest lucru se face incadrarea juridica a faptei. Va recomand ca si sotul dv sa mearga sa isi scoata un certificat medico-legal.
Apoi, in functie de cum s-au desfasurat evenimentele si de cum vor fi ele probate si retinute, ar putea invoca starea de legitima aparare, sau macar o circumstanta atenuanta - depasirea legitimei aparari ori a provocarii.
Deasemenea, faptul ca are antecedente ar putea constitui o problema, in cazul in care ar fi in pericol sa se retina o stare de recidiva. Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat care, dupa ce va studia cazul si va avea acces la mai multe informatii, sa va indrume corespunzator spre cea mai buna rezolvare.
Daca puteti sa va impacati sau sa isi retraga cealalta persoana plangerea, veti preintampina multe greutati.
o cunosc si eu pe persoana respectiva,si nu este prima oara cand il supara pe sotul,din cate am inteles de la martorul care era in masina,cel care a inceput cearta a fost cel batut.
Legitima aparare
vladu04wpa
Buna ziua.. Este prima oara cand recurg la aceasta metoda pentru informatii si sper sa pot fi ajutat cu niste raspunsuri. Pe 29 decembrie seara, am iesit in ... (vezi toată discuția)