avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sistemul bancar romanesc si democratia
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sistemul bancar romanesc si democratia

Cineva spunea ca dreptul si matematica nu prea merg mana in mana...
Parerea mea este ca ele fac casa excelenta si chiar constituie reteta de succes a oricarei afaceri..

Modul de actiune a unor banci dovedesc din plin cum o escrocherie d.p.d.v. moral devine perfect "legala", desigur, intr-un sistem dictatorial unde balanta dreptatii are un singur taler si acela apartine Mariei-Sale, Banca.

Intrebarea mea este daca politica sistemul bancar se inscrie in peisajul unei tari democrate? Pentru ca eu vad un sistem in care nu poate fi vorba de negociere, ci unul in care se dicteaza...

Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
ContSters79575, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters79575 , utilizator 13:41, 14 Februarie 2011
Buna ziua,
este un sistem imperfect (pt noi) bazat pe intelegeri ascunse intre banci. a aparut acea ordonanta 50 prin care trebuiau scoase comisioanele ascunse, insa bancile 'mama' au atacat ordonanta si au incalcat legile statului roman.
Exact aceasta este teama mea justificata. Bancile au si putere politica.

" (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie: (Constitutia Romaniei)

Modul lor de actiune nu contravine in niciun fel Constitutiei Romaniei?Eu vad ca bancile "dau legi"(inventeaza noi si noi comisioane), le aplica(nu au nevoie de aprobarea lor) si daca indraznesti sa nu respecti termenii lor dictatoriale, "te executa". "Curat murdar, coane Fanica."
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
ContSters79575, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2013: oameni furioși. nu unul, nu trei, nu cinci. doisprezece. themis themis Am revăzut ieri un film. 12 Angry Man. Doisprezece oameni furioşi. Doisprezece juraţi chemaţi să decidă soarta unui om. Nu unul, nu trei, nu cinci. ... (vezi toată discuția)
Care ar putea fi distinctia juridica dintre democratie, meritocratie si cretinocratie? ContSters184021 ContSters184021 Subiectul mi-a fost sugerat, ca nuanta, de o prietena de pe av-net. Nu-i divulg identitatea. Dragi prieteni, va provoc sa comentati acest subiect, al ... (vezi toată discuția)
La facultatea de drept e asa greu cum se spune? myky_mihaela myky_mihaela Salut! Ma numesc Mihaela,imi doresc foarte mult sa urmez facultatea de drept, si am nevoie de niste sfaturi...(este asa de greu cum se zice?).Eu sincer imi ... (vezi toată discuția)