Cineva spunea ca dreptul si matematica nu prea merg mana in mana...
Parerea mea este ca ele fac casa excelenta si chiar constituie reteta de succes a oricarei afaceri..
Modul de actiune a unor banci dovedesc din plin cum o escrocherie d.p.d.v. moral devine perfect "legala", desigur, intr-un sistem dictatorial unde balanta dreptatii are un singur taler si acela apartine Mariei-Sale, Banca.
Intrebarea mea este daca politica sistemul bancar se inscrie in peisajul unei tari democrate? Pentru ca eu vad un sistem in care nu poate fi vorba de negociere, ci unul in care se dicteaza...
Buna ziua,
este un sistem imperfect (pt noi) bazat pe intelegeri ascunse intre banci. a aparut acea ordonanta 50 prin care trebuiau scoase comisioanele ascunse, insa bancile 'mama' au atacat ordonanta si au incalcat legile statului roman.
Exact aceasta este teama mea justificata. Bancile au si putere politica.
" (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie: (Constitutia Romaniei)
Modul lor de actiune nu contravine in niciun fel Constitutiei Romaniei?Eu vad ca bancile "dau legi"(inventeaza noi si noi comisioane), le aplica(nu au nevoie de aprobarea lor) si daca indraznesti sa nu respecti termenii lor dictatoriale, "te executa". "Curat murdar, coane Fanica."