avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare nume
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare nume

Buna ziua,

Sunt administrator de firma si de curand mi-am schimbat numele prin casatorie. Vreau sa stiu daca sunt OBLIGATA prin lege sa modific ceva la Registrul Comertului sau in alta parte. Daca nu e obligatoriu nu as vrea sa fac asta.

Multumesc anticipat,
Cosmina
Cel mai recent răspuns: AtelierS , utilizator 12:16, 15 Februarie 2011
Nu e obligatoriu, dar la o urmatoare posibila mentiune veti trebui sa va actualizati si datele.
In plus, documentele contabile, declaratiile trebuie sa le semnati cu numele nou.
cristina.serghie a scris:

Nu e obligatoriu, dar la o urmatoare posibila mentiune veti trebui sa va actualizati si datele.

Ce inseamna posibila mentiune?

In plus, documentele contabile, declaratiile trebuie sa le semnati cu numele nou.

Trebuie sa semnez cu noul nume incepand cu momentul in care m-am casatorit sau incepand cu momentul ridicarii noului buletin?
AtelierS a scris:

cristina.serghie a scris:

Ce inseamna posibila mentiune?

Trebuie sa semnez cu noul nume incepand cu momentul in care m-am casatorit sau incepand cu momentul ridicarii noului buletin?
[/quot

Anuntati asociatul(asociatii) si depunteti la firma si o copie dupa certificatul de casatorie si noul buletin. Se actualizeaza Actul constitutiv cu noile date si mergeti la ONRC cu actul constitutiv actualizat pentru a depune noile date si acolo Semnati cu numele nou dupa ce va schimbati buletinul (daca imi aduc aminte aveti aceasta obligatie in termen de 15 zile de la casatorie)
Eu vroiam sa stiu daca operatiunea asta cu schimbarea de nume la ONRC este obligatorie pentru ca daca nu este nu tin neaparat s-o fac :)

Buletinul l-am schimbat la cateva luni dupa nunta si nu m-a penalizat nimeni :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare: act identitate asociat-administrator ARISTITA MARCU ARISTITA MARCU va rog sa-mi spuneti ce procedura , implicit documentatie trebuie depusa la ONRC in situatia in care administratorii-asociatii unui SRL si-au schimbat cartea ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl vistarom vistarom Buna ziua, Am urmatoarea problema: am semnat un contract de cesiune parti sociale, decizia asociatului unic si proces verbal de predare-primire prin care am ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ii cedez sotului partile mele sociale si sa fie el administratorul societatii. Alexalivia Alexalivia buna seara. in 2018 am intrat intr.un srl ca asociat cu 50% si administrator.tot la acest srl am si lucrat ca angajata. dupa ce am inchis punctul de lucru, ... (vezi toată discuția)