avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitoare sau neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitoare sau neplatitoare de TVA

Buna ziua,

As dori sa infiintez o firma, un club de joaca pentru copii, iar in viitor si un after school. Spuneti-mi va rog cum ar fi mai bine sa aleg, ca firma sa fie platitoare de TVA sau nu. AM tot citit si nu-mi este foarte clar care este diferenta pentru mine ca intreprinzator si ce avantaj /dezavantaj am sau voi avea in viitor.
Cel mai recent răspuns: adrianacatalina , utilizator 15:48, 16 Februarie 2011
Aveti optiunea de a va declara la inceputul activitatii neplatitor de tva.Dar atentie aceasta optiune o veti folosi pana veti atinge cifra de afaceri de 119.000 lei anual.In momentul depasirii acestei CA veti deveni platitor de tva.
Platitor de tva presupune ca veti colecta si deduce in acelasi timp tva.
Neplatitor de tva nu veti plati si nici deduce tva.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent depasire plafon tva dissy dissy Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva infiintata in 2010 , iar in luna martie are ca de 33351 ron. Uitandu-ma pe forum la discutii despre depasirea ... (vezi toată discuția)
Avantaje si dezavantaje platitor tva fcostea fcostea Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog cu un raspuns in legatura cu plata/neplata TVA? Ma intereseaza care sunt avantajele si dezvantajele pentru o firma ... (vezi toată discuția)
Scoala de radio- firma neplatitoare de tva tchraluca tchraluca buna ziua. vreau sa-mi deschid o scoala de radio. Pentru ca nu lucrez cu furnizori si cu siguranta nu o sa am venituri mai mari de 2 miliarde pe an, e posibil ... (vezi toată discuția)