avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termen prescriere creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termen prescriere creanta

Buna ziua! In 11.2007 am contractat 2 credite de nevoi personale, fara giranti, pe 10 ani (fiecare dintre ele), in valoare de cate 10.000 euro fiecare de la 2 banci diferite. Banii respectivi au fost folositi de catre alta persoana, care s-a angajat sa plateasca ratele la banci. A platit ratele de la ambele banci timp de circa 1 an de zile (pana la sfarsitul lui 2008) si ulterior mi-a comunicat ca nu mai poate sa plateasca datorita intrarii in faliment a firmei sale. Am fost contactat periodic de reprezentanti ai celor doua banci si le-am comunicat ca nu am venituri si nici bunuri si ca din pacate nu am cum sa le mai platesc ratele. Intrebarea este daca se va putea face poprire pe viitoarele salarii (perioada determinata, strainatate, voiaje) si cand se vor prescrie aceste creante.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters192904 , utilizator 12:35, 16 Februarie 2011
daca se ajunge la o executare silita, va pot pune poprire pe conturi din romania sau popri salariul la sursa , daca aveti contract de munca in romania
datoria se prescrie in 3 ani, daca acei creditori raman pasivi fara sa incerce sa recupereze din datorie
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu banca elenaelena65 elenaelena65 Buna ziua, Sunt girant pt fiul meu pt un credit de nevoi personale. pt rata rata neplatita la termen banca mi-a pus poprire pe 30% din pensie. Am primit ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat in totalitate ue space74 space74 am un credit de nevoi personale fara garantie si fara giranti facut in 2007 in spania pe 5 anii 9000euro in baza salariului de acolo, am platit jumatate din el ... (vezi toată discuția)
Ce face girantul in cazul in care debitorul nu plateste? syberia_sims syberia_sims Buna ziua, Acum doi ani am girat pentru un credit de nevoi personale unei \\\"prietene\\\" si am semnat un contract de garantie reala mobiliara asupra ... (vezi toată discuția)