avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CITATIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CITATIE

Am avut o intamplare urata acum 1 an jumatate si tocmai ce mi-a venit citatie acasa in calitate de parte vatamata pt "Fond - vatamare corporala" cu mentiunea sa comunic daca se constituie parte civila in cauza, iar in caz afirmativ sa se indice suma solicitata. Intrebarea mea e ce suma as putea cere daca zilele de ingrijire medicala de pe certificatul medico legal sunt 18-26 zile ?
multumesc anticipat,
stima
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:56, 15 Februarie 2011
Buna ziua,
depinde ce scrie in certificatul medico-legal, dar depinde si de ce ingrijiri ati avut nevoie. consituirea de parte civila se face printr-o cerere simpla depusa in fata instantei. despaguririle civile sunt alcatuite din 2 sume : daune morale + daune materiale. la daune morale le puteti aprecia in ce cuantum vreti iar daunele materiale trebuie dovedite cu acte si martori. Daunele materiale sunt orice tip e cheltuieli facute cu internarea si dupa cu medicamente, sau chiar imposibilitatea de a va prezenta la munca.
Mai am o intrebare : Ce se intelege prin "Partea careia, personal, prin reprezentant sau aparator ales sau prin functionarul sau persoana insarcinata cu primirea corespondentei, i s-a inmanat in mod legal citatia pt un termen de judecata nu mai este citata pt termenele ulterioare, chiar daca ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu exceptia situatiilor in care prezenta acestora este obligatorie potrivit legii."
Partile care au fost anuntate de termenul acordat,personal si prin reperezentantii lor legali,nu va mai fi citata pentru termenele urmatoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier-probleme asigurator astra florin_leu florin_leu Buna ziua,In data de 22.06.2010 am fost implicat intr-un accident rutier din vina unui sofer care nu mi-a acordat prioritate, a accelerat crezand ca are timp ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa Andrei86X Andrei86X Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat la cele de mai jos. In data de 15/05 la orele 17.00 am produs un accident din culpa (nu am pastrat distanta ... (vezi toată discuția)
Daune morale rimela rimela pana la ce suma se ridica daunele morale care se cer cand se aplica codul penal art 182 al.2?am fost diagnosticata cu fractura de timpan in urma unei lovituri ... (vezi toată discuția)