Am avut o intamplare urata acum 1 an jumatate si tocmai ce mi-a venit citatie acasa in calitate de parte vatamata pt "Fond - vatamare corporala" cu mentiunea sa comunic daca se constituie parte civila in cauza, iar in caz afirmativ sa se indice suma solicitata. Intrebarea mea e ce suma as putea cere daca zilele de ingrijire medicala de pe certificatul medico legal sunt 18-26 zile ?
multumesc anticipat,
stima
Buna ziua,
depinde ce scrie in certificatul medico-legal, dar depinde si de ce ingrijiri ati avut nevoie. consituirea de parte civila se face printr-o cerere simpla depusa in fata instantei. despaguririle civile sunt alcatuite din 2 sume : daune morale + daune materiale. la daune morale le puteti aprecia in ce cuantum vreti iar daunele materiale trebuie dovedite cu acte si martori. Daunele materiale sunt orice tip e cheltuieli facute cu internarea si dupa cu medicamente, sau chiar imposibilitatea de a va prezenta la munca.
Mai am o intrebare : Ce se intelege prin "Partea careia, personal, prin reprezentant sau aparator ales sau prin functionarul sau persoana insarcinata cu primirea corespondentei, i s-a inmanat in mod legal citatia pt un termen de judecata nu mai este citata pt termenele ulterioare, chiar daca ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu exceptia situatiilor in care prezenta acestora este obligatorie potrivit legii."
Daune morale
rimela
pana la ce suma se ridica daunele morale care se cer cand se aplica codul penal art 182 al.2?am fost diagnosticata cu fractura de timpan in urma unei lovituri ... (vezi toată discuția)