avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Motive recurs, alte cai de atac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Motive recurs, alte cai de atac

As vrea sa stiu daca se mai poate declara recurs sau contestatie in anulare si respectiv revizuire, cu mentiunea ca motivele vor fi depuse in termenul de 15 zile cat ai pt declararea recursului. Sau pana la primul termen ? Care este baza legala ? Mai e valabil ?

Art. 303 Cpc - Recursul se va motiva prin însasi cererea de recurs sau înauntrul termenului de recurs.Termenul pentru depunerea motivelor se socoteste de la comunicarea hotarârii, chiar daca recursul s-a facut mai înainte.

Si ca sa declar recurs solicitand instantei superioare sa analizeze cauza sub toate aspectele ce sa invoc art. 304.1 Cpc ?

Trebuie sa timbrez ? Si cat ?
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 20:18, 14 Februarie 2011
declaratia de recurs impreuna cu motivele de recurs trebuie sa le depuneti in termen de 15 zile de la data cand primiti sentinta pe care doriti sa o recurati. pt revizuire si contestatie in anulare fiind cai extraordinare de atac au alte termene in care pot fi promovate in instanta.
Nu ati mentionat ce obiect are procesul.Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicare si 30 zile in cazul divortului . Taxa de timbru este de 1/2 din cea achitata la instanta de fond .Instanta de recurs va fixa taxa si veti primi citatie cu suma datorata. In motivele de recurs veti arata nemultumirile dvs. in raport de sentinta atacata ,insa numai pe motive de nelegalitate in conformitate cu art. 304 c.pr.civ.
Contestatia in anulare si revizuirea sunt cai extraordinare de atac folosite doar dupa judecarea recursului .
Av.Ioana Cazacu
cazacuioana a scris:

...
Contestatia in anulare si revizuirea sunt cai extraordinare de atac folosite doar dupa judecarea recursului .
.....


Contestatia in anulare se poate folosi si dupa judecarea apelului sau judecata in prima instanta.
Revizuirea se poate folosi numai dupa ce hotararea a devenit definitiva.
Multumesc pt raspunsuri.

Este vorba de incalcarea dreptului la aparare, neluarea in considerare a documentelor depuse la dosar, neluarea in considerare a documentelor de plati de catre expertul contabil.
Am dovezi de depunere, iar documentele nu sunt in dosar iar cele care sunt nu au fost luate in considerare. Nu s-a respectat procedura civila referitoare la expertiza contabila. Mi s-au respins obiectiunile la expertiza fara a fi comunicate partilor si discutate conform procedurii....etc....si alte abuzuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta irevocabila camyroxy camyroxy Buna seara am si eu o intrebare, am sosentinta irevocabila , exista o perioada de timp si devine definitiva si irevocabila , sau sentinta este atacabila???? (vezi toată discuția)
Procedura bughi69 bughi69 Buna ziua Dupa recursul unui proces de contencios administrativ daca acesta a fost nefavorabil, \"dar totusi\" , care ar fi caile de a merge mai departe ? ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca castig pe fond pierd la recurs anidaroti anidaroti Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti daca mai am cai de atac: revizuire de recurs este un termen? Mai merita efortul sa ma judec in conditiile in care sunt ... (vezi toată discuția)