avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sentinta irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sentinta irevocabila

Buna seara am si eu o intrebare, am sosentinta irevocabila , exista o perioada de timp si devine definitiva si irevocabila , sau sentinta este atacabila????
Cel mai recent răspuns: camyroxy , utilizator 15:02, 20 Noiembrie 2010
Sentinta irevocabila nu mai este supusa cailor de atac , cu exceptia contestatiei in anulare si a revizuirii.
Sau CEDO:)
Hotararea judecatoreasca ramane irevocabila prin neapelare sau prin nerecurare in termenul legal stabilit de lege .In cazul in care s-a declarat recurs ea ramane irevocabilka la data judecarii recursului . Nu mai poate fi atacata. Contestatia in anulare sau revizuirea sunt cai extraordinare de atac care nu sunt uzate decat in rare cazuri si cu mici sanse de castig .
Av.Ioana Cazacu
ilie.florin85 a scris:

Sau CEDO:)

CEDO nu este o instanţă de control faţă de instanţele naţionale, neputând nici să anuleze, nici să modifice hotărârile acestora.
VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inadmisibilitate crr de revizuire dumitru2000 dumitru2000 X - parat face crr de revizuire impotriva unei sentinte recurabile pe care insa nu o recureaza ci face revizuire direct. Intrebari: a) poate paratul ... (vezi toată discuția)
Cai de atac Marta Tot Marta Tot Ce cai extraordinare de atac exista in cazul respingerii de catre ICCJ a unei cereri de revizuire a unei hot.def. si irev.? (vezi toată discuția)
Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)