avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA-uri contributii casa de pensii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA-uri contributii casa de pensii

PFA-urile care au normă de venit mai mică de 8088 lei sunt obligate să plătească contribuţii la Casa de Pensii ?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 08:59, 15 Februarie 2011
Legea nr. 263/2010 la art. 6 prevede ca in sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii persoanele fizice autorizate care realizează, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, adica 8088 lei (4x2022lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la fondul de pensii canto canto Buna ziua, Sunt titularul unei intreprinderi individuale si nu stiu daca sunt obligata sa contribui la fondul de pensii ?(contribui la fondul de ... (vezi toată discuția)
Pensia...obligatorie la intreprinderea individuala ? roxanne^^ roxanne^^ Din cate stiu , in cazul inbtreprinderii individuale,obligatorii sunt cotizatiile de 5.5 % CAS si 16% impozit pe venit. Poate cineva sa-mi spuna daca si pensia ... (vezi toată discuția)
Pfa - ce contributii platesc la stat? mioriana mioriana BUNA ZIUA, DE ASTAZI 17.02.2011 AM DOCUMENTELE PT.PFA RIDICATE DE LA REGISTRUL COMERTULUI -VA ROG SA/MI SPUNETI CARE SUNT URMATORII PASI -DACA LA PFA SE ... (vezi toată discuția)