avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pensia...obligatorie la intreprinderea individuala ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pensia...obligatorie la intreprinderea individuala ?

Din cate stiu , in cazul inbtreprinderii individuale,obligatorii sunt cotizatiile de 5.5 % CAS si 16% impozit pe venit. Poate cineva sa-mi spuna daca si pensia este obligatorie? Daca da, care este procentul acestei contributii ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana_Pentalog , utilizator 17:56, 30 Iunie 2011
eu din cate stiu nu este obligatorie se poate palti separat de catre angajat
In cazul titularului II asigurarea pt pensie este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8088 lei/an, venitul minim de asigurare este 708 lei (35% din salariul mediu brut), iar suma minima a contributiei este 222 lei/luna.
imi puteti comunica un articol din lege, referitor la acest aspect ?
Legea nr. 263/2010, art. 6 si 11.
Daca sunt si angajata cu CIM pe 2 ore, se schimba datele problemei ?

Alte discuții în legătură

Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Legea 263/2010 kriss2304 kriss2304 Buna seara! Vreau sa va intreb daca o persoana care e si pfa, dar e si angajat si deja plateste impozit pentru pensie din acel salariu nu mai este nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Contributii pensii pentru pfa andy18 andy18 Am un PFA deschis din ianuarie 2011. Sunt cu plata la zi pt contributiile la sanatate si impozitul pe venit, in schimb la pensii nu am contribuit pana in ... (vezi toată discuția)