avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eliberarea adeverintei necesare la intocmirea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eliberarea adeverintei necesare la intocmirea dosarului de somaj

In mod concret,am fost angajat la un srl de unde am plecat cu art.65 (1)-restructurarea postului/in realitate ne-am certat pt. ca nu plateau salariul la timp,uneori fiind platit si in produse.Actualmente societatea este in faliment si reprezentata legal de un lichidator.Ce pot face , cui sa ma adresez pt. a intra in posesia unei adeverinte din care sa rezulte ca s-au facut viramentele si platile catre somaj si in ce mod intrucat pe cale amiabila(verbal) nu am putut nici de la lichidator si nici de la fostul administrator-patron?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:54, 15 Februarie 2011
Cred ca va referiti la eliberarea Anexei 14, necesara la intocmirea dosarului de somaj. In cazul in care nu aveti nici o sansa la societatea la care ati activat, faceti o cerere in acest sens la dosarul de insolventa al societatii, prin care sa solicitati judecatorului sindic obligarea lichidatorului judiciar la eliberarea acesteia.
Intre timp, prezentati situatia celor de la somaj si solicitati-le ca, pana la data la care veti reusi sa depuneti Anexa 14, sa verifice stagiul dumneavoastra de cotizare din declaratiile lunare depuse de societate. Nu va fac o mare favoare procedand in acest fel, intrucat programul in care lucreaza le ofera centralizatorul contrubutiilor lunare prin simpla introducere a CNP-ului dumneavoastra.
Succes!
1. Din Legea 76/2002:
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
...
j) neeliberarea de cãtre angajator, persoanelor cãrora le înceteazã raporturile de muncã sau de serviciu, a documentelor prevãzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj.

Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
Art. 116.
(1) Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevãzute la art. 113 se realizeazã de organele de control ale Ministerului Muncii şi Solidaritãţii Sociale, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi de cãtre alte organe care, potrivit legii, au dreptul sã efectueze control.

2. Asadar luati legatura cu AJOFM si ITM sa aplice legea. In cazul dvs. angajatorul este reprezentat de lichidatorul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj perlutza perlutza Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: Mamei i-a incetat contractul de munca cu art. 65 alin 1, desfiintarea postului si si-a ridicat la solicitarea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta prevazuta la art. 18 din normele metodologice de aplicare a legii nr. 76/2002 Iulianaszabo Iulianaszabo Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in cazul in care fostul meu angajator nu imi elibereaza adeverinta respectiva deoarece sustine ca firma se afla ... (vezi toată discuția)
Anexa 26 tuana tuana Buna seara, Societatea in care am lucrat a intrat in faliment, iar toate documentele societatii au fost preluate de catre un lichidator judiciar. Am fost ... (vezi toată discuția)