avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmãrirea penalã
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmãrirea penalã

Bună !

Aș dori să vă întreb dacă cercetarea la faţa locului şi percheziţia corporală sau ridicarea, pot fi efectuate până la pornirea urmăririi penale?

Vă mulțumesc aniticipat!
Cel mai recent răspuns: LEXMAN , utilizator 23:16, 18 Iulie 2008
Buna ziua! Cercetarea la fata locului si cautarea de noi probe intr-un dosar penal se fac bineinteles inainte de inceperea urmaririi penal. Cercetarea poate continua si dupa inceperea urmaririi penale, acest lucru fiind dispus de catre procuror.
Mii de mulțumiri!!!!!
ce s-a intamplat exact?
1. cercetarea la fata locului poate fi o activitate premergatoare si care sustine inceperea urmaririi penale.
2. potrivit noilor prevederi perchezitia(domiciliara,corporala) se efectueaza numai dupa inceperea U.P (controlul corporal, care este o activitate administrativa poate fi efectuat extraprocesual de catre organele abilitate)
3. *ridicarea* de obiecte sau inscrisuri poate fi efectuata atat inainte cat si dupa inceperea U.P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat perchezitie domiciliar / alte nelamuriri iqwert iqwert Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari legate de perchezitii domiciliare/proceses penale: 1: care este procedura legala prin care se obtine un mandat de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la perchezitie corporala dxm_dxm dxm_dxm Buna ziua, As dorii sa stiu si eu daca un politist are dreptul de a efectua o perchezitie corporala fara mandat. De exemplu daca fumezi un joint de marijuana, ... (vezi toată discuția)
Perchezitie la domiciliu ilegala ? mire9 mire9 Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul ... (vezi toată discuția)