avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... CALITATE PROCESUALA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

CALITATE PROCESUALA

este adevarat ce spuneti cu privire la decizie, dar este vorba de anularea unei proces-verbal de licitatie a unui imobil in cadrul procedurii de insolventa ,pe care eu in calitate de creditor am solicitat-o judecatorului sindic, iar intre timp lichidatorul a fost pus sub urmarire penala dar a primit ordonanta de scoatere de sub urmarire.IN acelasi timp cu mine a introdus aceeasi actiune ;i parchetul, s-a judecat fondul la sectia comerciala dar nu s-a pronuntat sentinta pt.ca judecatorul a pus in discutie calitatea procesuala activa a parchetului in cauza comercilapotrivit art.45 C.PROC.CIVILA raportat la decizia XV/2005 PUBLICATA in monitorul of. din 2006 si am dorit un p.d.v. vizavi de cele solicitate de judecator pt.ca nu prea am experienta mai ales p[e partea cu procedura insolventei
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 21:17, 15 Februarie 2011
trebuie sa fiti mai explicit
este posibil ca judecatorul sa admita exceptia si sa respinga cererea parchetului.
Mirela, cred ca e normal ce ti se intampla pentru ca esti VARZA, nici nu stii sa intrebi si nici sa raspunzi la intrebarile celor ce vor sa te ajuteX-(
Probabil că are legătură cu acest subiect

www.avocatnet.ro/content/for...

Întradevăr colega noastră nu prea știe să folosească optiunile forumului, cu timpul să sperăm că va învăța, motiv pentru care trebuie să o susținem :).
Minuta deciziei nr. 2 Dosar nr. 9/2010

ªedinţa de la 17 ianuarie 2011

ÎN NUMELE LEGII

DECID:

Admite recursul în interesul legii formulat de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 45 alin.1 teza finală din Codul de procedură civilă, combinat cu dispoziţiile art. 245 alin.1 lit.c1 Cod de procedură penală, stabileşte că:

Procurorul are legitimare procesuală activă de a formula acţiunea civilă pentru desfiinţarea, în tot sau în parte, a unui înscris falsificat, atunci când acţiunea penală s-a stins în faza de urmărire penală printr-o soluţie de netrimitere în judecată.

Obligatorie, potrivit art. 329 alin.3 din Codul de procedură civilă.

Pronunţată, în şedinţă publică, azi 17 ianuarie 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia xv/2005 a iccj si decizia 2/2011 a iccj gabia gabia Daca Tribunalul caseaza o sentinta civila, data in baza Deciziei 2/2011, invocand Decizia XV/2005 a ICCJ, aceasta sentinta este una normala? Decizia ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala mirelag71 mirelag71 parchetul are calitate procesuala activa in cauyele comerciale, tinand seama de art.45 C.pr. civila coroborat cu Decizia nr.XV/21.11.2005? DACA DA DE CE, DACA ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. xv din 21 noiembrie 2005 data in recursul in interesul legii, de sectiile unite ale iccj: anola anola puteti sa-mi spuneti daca procurorul are calitate procesuala activa in cazul meu cf cu aceasta hot? procesul a inceput deja dar pot avea surpriza sa fie ... (vezi toată discuția)