avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AM NEVOIE DE SFATUL VOSTRU. legea 85/2006- concediere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AM NEVOIE DE SFATUL VOSTRU. legea 85/2006- concediere colectiva

Notificarea mi-a ajuns pe data de 14.02.2011 prin posta, prin care ma anunta desfacerea contractului individual de munca in baza art 8l alin(6) din legea 85/2006...........cu moficata prin OUG nr.173/2008 ap. prin legea 277/2009 precum art 65,.66 si 67 din legea 53/2003 C.M.cu modif si completari....
Decizia este in temeiul art 86 alin (6) legea 85/2006
art 65-67 si 73 alin (3) din legea 53/2003 pe care nu-l gasesc,, alin 3" CM .
i-mi spun ca-mi vor da salariu pe care nu l-am luat , ca-mi dau 5 salrii.
Intrebarea mea disperata este:
Preaviz de 15 zile /notif a fost facuta pe 11.02.2011/desi mai trimisesera una de pe 03.02.2011 dar au anulat-o.
Cand ma duc sa-mi depun actele pentru somaj?
Ce trebuie sa fac pentru a-mi depune corespunzator aceste acte pt somaj?
Oare imi voi recupera salariul in conditiile de fata?.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mariana Dumitrescu , Avocat 11:44, 15 Februarie 2011
am gresit prima data de decizie / a fost inregistrata la data de 28.01.2011 AJOFM SI la I.T .M.
acasa mi-a ajuns pe 14.02.2011 si notf pe 11.02.2011,
este legala data de inregistrare?
multumesc.
Puteti beneficia de somaj intrucat sunteti in situatia incetarii contractului individual de munca pentru motive care nu tin de dumneavoastra.

Beneficiati de somaj daca indepliniti conditia de stagiu de cotizare 12 luni in ultimele 24 de luni de la data depuneri cererii de inscriere la somaj.

Va puteti depune actele de la data la care isi produce efectele decizia de incetare a contractului individual de munca.

Constituie stagiu de cotizare si perioadele in care angajatorul nu a platit contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj si se afla in procedura de executare silita, reorganizare judiciara, faliment, inchidere operationala, dizolvare, lichidare, administrare speciala sau nu si-a achitat contributiile datorita unor situatii de forta majora.
Daca s-a desemnat deja administrator judiciar acesta se va ocupa de inscrierea la masa credala a salariilor neincasate. Verificati in e stadiu este procedura de insolventa.

am aproape25 de ani vechime, faliment .este adm judiciar.
multumesc.
Nu vechimea este importanta ci faptul ca ati avut un stagiu de 12 luni anterior formularii cererii pentru somaj. Va sfatuiesc sa luati legatura cu administratorul judiciar intrucat acesta se va ingriji de recuperarea drepturilor salariale ale dumneavoastra prin inscrierea lor in masa credala.

Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnsolventa - faliment lucadarius lucadarius buna ziua,daca firma fiind in insolventa din ianuarie 2013 a incetat activitatea de productie si am primit preaviz de 15 zile iar contractul individual de ... (vezi toată discuția)
Revenire din c.c.c. - firma in faliment alinapene alinapene Peste doua saptamani ar trebui sa revina din concediu crestere copil o salariata la o firma care se afla in faliment. Imi spuneti, va rog, cum trebuie procedat ... (vezi toată discuția)
Salarii compesatorii Oprea Ion Oprea Ion Doresc sa stiu daca o firma care este in faliment si administrata de un administrator judiciar este obligata sa acorde aceste salarii compesatorii . Am primit ... (vezi toată discuția)