avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj? In ce conditii?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj? In ce conditii?

Buna seara.Am o problema pe care o sa o expun ..Lucrez de 18 ani intr-un teatru .17 ani am fost pe post artistic,dar pe cand eram in concediu de maternitate teatrul s-a transformat din unul de repertoriu intr-unul de proiect-deci fara posturi artistice ci doar administrative.Cand am revenit din concediul de maternitate mi s-a dat un post administrativ.Dupa cateva luni de la revenirea din maternitate am absolvit si o facultate cu profil artistic.De 1 an fac de toate-orice altceva decat ceea ce sunt-adica artist!Desi am solicitat un post cu studii superioare nu am reusit sa obtin decat marirea programului de lucru!Nu se tine cont ca sunt unic intretinator de familie si am 2 copii-trebuie sa stau zi si noapte la serviciu!Conform legislatiei in vigoare stiu ca saptamana de lucru e de 40 de ore ,la noi e nelimitat,nu se tine cont de cele minim 12 ore intre turele de lucru,etc.Intrebarea mea este cum as putea sa rezolv aceasta problema legata de timpul de lucru,daca am dreptul la un post cu studii superioare si daca nu,in ce conditii as putea beneficia de somaj.Stiu ca intrebarea mea poate starni multe polemici,mai ales in situatia in care se afla tara-ma refer la locurile de munca,dar nu imi permit sa platesc o femeie sa aiba grija de copii-am salariu net de 700 lei!-si as dori totusi sa ai vad macar 1 ora pe zi.Daca asta inseamna sa imi caut un alt loc de munca .....asta e.Nu as dori sa plec dar e greu de inghitit ca pe scena pe care ai fost 17 ani artist sa nu mai calci decat poate eventual ca sa o speli....
Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:13, 15 Februarie 2011
Nu trebuia sa acceptati postul pe administrativ, conditii in care ati fi fost concediata pentru desfiintare post si intrati in somaj. Acum nu se poate sa mai intrati in somaj :(
Faceti o sesizare la ITM deoarece este o incalcare grava a Codului muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare colectiva 75ARTA 75ARTA Buna ziua, Sunt într-o situaţie deosebit de grea şi am mare nevoie de un sfat. În ultimul an de facultate am fost solicitată de directorul unui teatru ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil maryalylyana maryalylyana Pe data de 16 februarie copilul meu implineste 2 ani, pe data de 17 februarie ar trebui sa ma intorc la munca. Problema este urmatoarea: 1)postul pe care am ... (vezi toată discuția)
Organizator productie- 347123??!! corina.trandafir corina.trandafir Am avut un contract de munca pe functia de organizator de productie iar doamnele de la Itm nu vroiau sa il inregistreze ....respectiv d-na Buliga si Neagu pe ... (vezi toată discuția)