Scenariul este urmatorul: un teren de 400mp cu o casa construita in mijlocul lui a fost impartit in doua parcele de 200mp. Se vinde una dintre parti care contine si o portiune din casa initiala.
Ma tenteaza sa cumpar terenul (una din parcele) pentru a constui o casa noua pe el. In ce masura pot sa "decupez", demolez partea din casa de pe terenul respectiv? (casa se intinde pe ambele terenuri)
Inteleg ca s-a facut iesirea din diviziune insa totusi pe acea casa sunt doi proprietari. Am nevoie de acorul celuilalt proprietar pentru a demola partea de casa de pe terenul meu? Pot sa fac modificarile cu conditia sa nu afectez partea lui de casa?
As vrea sa stiu la ce sa ma astept din punct de vedere legal daca ma decid sa cumpar acest teren.
Depinde de situatie. Daca s-a dispus iesirea din indiviziune si asupra casei, atunci partea de pe terenul ce urmeaza a fi cumparat poate fi daramata cu avizele necesare, in masura in care nu afecteaza restul constructiei. Daca acea constructie apartine in indiviziune celor 2 proprietari, atunci......