avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil construit pe teren cu 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil construit pe teren cu 2 proprietari

Buna ziua,

Scenariul este urmatorul: un teren de 400mp cu o casa construita in mijlocul lui a fost impartit in doua parcele de 200mp. Se vinde una dintre parti care contine si o portiune din casa initiala.
Ma tenteaza sa cumpar terenul (una din parcele) pentru a constui o casa noua pe el. In ce masura pot sa "decupez", demolez partea din casa de pe terenul respectiv? (casa se intinde pe ambele terenuri)
Inteleg ca s-a facut iesirea din diviziune insa totusi pe acea casa sunt doi proprietari. Am nevoie de acorul celuilalt proprietar pentru a demola partea de casa de pe terenul meu? Pot sa fac modificarile cu conditia sa nu afectez partea lui de casa?
As vrea sa stiu la ce sa ma astept din punct de vedere legal daca ma decid sa cumpar acest teren.

Va multumesc pentru ajutor

Cel mai recent răspuns: Lucian Bujor , Mediator 13:10, 28 Februarie 2011
Depinde de situatie. Daca s-a dispus iesirea din indiviziune si asupra casei, atunci partea de pe terenul ce urmeaza a fi cumparat poate fi daramata cu avizele necesare, in masura in care nu afecteaza restul constructiei. Daca acea constructie apartine in indiviziune celor 2 proprietari, atunci......
Atunci ce? :)
Am nevoie de acordul celuilalt proprietar?
Aveti grija sa nu intre la "sevitute" partea pe care vreti sa o achizitionati
art 576 c.c
consultati acest articol din codul civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederi legate de vânzarea bunurilor în proprietate comunã Daniel09 Daniel09 As dori un sfat in legatura cu vanzarea unui teren in proprietate comuna. Suntem 6 co-proprietari ai unui teren intravilan pe care se afla o casa veche in ... (vezi toată discuția)
Sfat iesire din indiviziune sivriu sivriu buna ziua, va rog sa -ma ajutati cu ceva sfaturi priviind iesirea din indiviziune a doua familii : doua familii au cumparat un lot de 400 mp in 1967 pe act ... (vezi toată discuția)
Succesiune si iesirea din diviziune social1972 social1972 In anul 1991 a decedat bunica si s-a facut succesiunea pe un teren si imobilul aferent, venind la succesiune bunicul si cei 3 fii mostenitori. In anul ... (vezi toată discuția)