avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sfat iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sfat iesire din indiviziune

buna ziua,

va rog sa -ma ajutati cu ceva sfaturi priviind iesirea din indiviziune a doua familii :
doua familii au cumparat un lot de 400 mp in 1967 pe act scrie ca terenul cumparat este in indiviziune, pe parcurs fiecare si-a construit case cu autorizatii de constructii pe numele fiecaruia. (200mp fiecare ). acum una din familii doreste sa iasa din indiviziune si cealalta doreste numai ca nu are posibilitati financiare. care sunt posibilitatile de iesire din indiviziune mai ieftin.
am consultat la cadastru si mi s-a spus : trebuie sa facem un cadastru general si unul pentru fiecare , deci 3 buc pe care familia care doreste sa iasa din indivuziune trebuie sa le plateasca. si nu mi se pare normal nu este mai corect sa platim cadastrul general si cadastrul nostru nu si al lor?
cum este corect
Cel mai recent răspuns: sivriu , utilizator 09:29, 4 Martie 2011
Paltiti d-voastra. daca aveti interesul de a face iesirea din indiviziune,iar pe urma ramaneti drept creditor al celuilat coproprietar, solicitandu-i plșata cletuielilor suportate de d-voastra.
ok , suntem de acord sa suportam cheltuielile dar de ce trebuie sa se faca si cadastrul pe proprietatea lor daca iei de ex nu vor sa - l faca( se face unul general - 400mp, unul pt. proprietatea noastra -200mp platite de noi si de ce sa se mai faca obligatoriu si inca unul ptr. cei 200 ai lor?#-o#-o
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren rodikaconstantin rodikaconstantin buna ziua, am in proprietate un teren cu constructie, insa terenul face parte dintr-un lot mai mare, vecinul meu fiind fratele. Fiecare are acte de vanzare ... (vezi toată discuția)
Prevederi legate de vânzarea bunurilor în proprietate comunã Daniel09 Daniel09 As dori un sfat in legatura cu vanzarea unui teren in proprietate comuna. Suntem 6 co-proprietari ai unui teren intravilan pe care se afla o casa veche in ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil aflat in indiviziune ancristida ancristida Buna ziua, as dori sa stiu procedura in acest caz. Mai exact, se poate vinde un imobil aflat in proprietatea indiviza a 2 mostenitori? Nu mai trebuie facuta ... (vezi toată discuția)